El PSC suspèn de militància a la seva regidora a la Bisbal del Penedès

Maguy Antolin va presentar una moció de censura sense l'aval del partit

La Federació del PSC del Camp de Tarragona ha resolt suspendre de militància a la fins ara regidora del partit a l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, Maguy Antolin. Així ho ha confirmat a aquest mitjà el president del PSC a la demarcació, Roc Muñoz, afegint que s’ha demanat a Antolin que retorni l’acta de regidora d’aquest consistori per tal que el partit pugui escollir un substitut fins a final de mandat.

Aquesta era l’opció més probable després que Maguy Antolin presentés el passat dilluns 6 d’agost una moció de censura contra l’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, conjuntament amb el grup municipal d’ERC. L’Agrupació local del PSC a la Bisbal es va desmarcar ràpidament de l’acció de la regidora,  argumentant que Antolin no havia acordat amb la direcció del partit la participació en aquesta moció. Per això van anunciar que prendrien les mesures disciplinàries corresponents, que han acabat traduint-se en la suspensió de militància de la regidora.

Maguy Antolin qualifica de «vergonyosa» la reacció del PSC

En declaracions a 'BaixPenedesDiari.cat', Maguy Antolin ha assegurat que no ha rebut cap notificació del seu partit, però ha avançat que no té intenció de retornar l'acta de regidora. Antolin ha qualificat la reacció del seu partit de «vergonyosa», assegurant que «estan equivocant la presa a qui caçar», en referència al primer secretari de l'agrupació local, Dani Caballero. Respecte a la moció de censura presentada, Antolin afirma tenir «la consciència molt tranquil·la», ja que va prendre aquesta decisió perquè s'havia arribat a una situació «insostenible» dins el pacte de govern.

«El pacte el va trencar fa mesos el PDeCAT, no jo, ja que no em deixaven treballar en els meus projectes i m'havien apartat de la presa de decisions», ha denunciat la fins ara regidora socialista. Com a exemple d'aquests desacords, Antolin cita el projecte de rehabilitar les cases dels mestres, «pel qual es van negar a fer una junta de govern extraordinària i les obres van tenir un retard de dos mesos». També assegura que el PDeCAT estava en contra de diferents línies d'ajuts socials que volia impulsar.  

Desavinences entre Antolin i el PSC

Pel que fa a les desavinences entre Antolin i el seu partit, aquestes vénen de lluny. El passat mes de gener, la regidora va cessar el seu càrrec de confiança, Dani Caballero, que també és el primer secretari de l’agrupació local. Des del PSC van assegurar que la decisió de la regidora era causada per la negativa del partit a fer una moció de censura juntament amb ERC contra el PDeCAT. En el lloc de Dani Caballero, Antolin va nomenar com a càrrec de confiança a Marta Aznar.

Totes dues han estat ara destituïdes per Agnès Ferré després que s’hagués presentat la moció de censura. De la mateixa manera, també s’ha trencat el pacte de govern entre el PDeCAT i Antolin. La moció de censura tindrà lloc en un ple extraordinari que es farà aquest dimecres 22 d’agost a les dotze del migdia. La moció estableix que Maguy Antolin seria la nova alcaldessa gràcies a un pacte entre ERC (5 regidors) i el PSC (una regidora). El PDeCAT, també amb cinc regidors, passaria a l’oposició, quan quedarien només nou mesos per acabar el mandat.