El punt de vacunació situat al pavelló Joan Ortoll de Calafell.

Tot a punt per començar la vacunació massiva al Baix Penedès

S'iniciarà amb la població d'entre 50 i 59 anys

La vacunació massiva de la Covid-19 començarà la setmana vinent al Baix Penedès, al centre intermedi que Salut ha ubicat al pavelló Joan Ortoll de Calafell. L'Ajuntament ha informat que el dilluns començaran els treballs per adequar l'espai amb la idea que la vacunació a l'engròs comenci el divendres 14 de maig.

Els primers que seran citats per rebre la vacuna serà la població d'entre 50 i 59 anys, i s'espera que al mes de juny es comenci amb els que tenen entre 40 i 49 anys. Fins ara, al pavelló Joan Ortoll s'administrava la vacuna d'AstraZeneca a persones d'entre 60 i 69 anys. Ara es començaran a administrar les altres vacunes.

Vuit punts simultanis

Amb la vacunació massiva, el centre funcionarà cada dia de la setmana de les nou del matí a les nou del vespre, sempre que hi hagi la màxima disponibilitat de vacunes. El consistori cedirà a Salut una de les pistes del complex esportiu, la que toca a la rambla Mossèn Jaume Tobella, on s'instal·laran vuit punts de vacunació simultanis. Cadascun d'ells tindrà un espai d'espera on els que acabin de rebre la vacuna hi hauran d'estar quinze minuts.

També se cediran quatre vestidors que serviran de magatzem clínic, per guardar residus, i de vestidors per al personal sanitari. El personal de Protecció Civil donarà suport a qui ho necessiti. El cost econòmic del dispositiu serà assumit en principi per l'Ajuntament, tot i que Salut reintegrarà posteriorment els diners.