Imatge de la cessió oficial del vehicle al Complex Industrial de Repsol aquest dimarts.

Repsol lliura un vehicle de bombers a l'Agrupació de Defensa Forestal La Carrerada

L'ADF 315 La Carrerada s'ocupa de la protecció del medi ambient al Baix Penedès, on hi duu a terme tasques de vigilància, prevenció i extinció d'incendis

L'empresa petroquímica  Repsolha cedit un vehicle de bombers  del mateix parc de Bombers del Complex Industrial a l'Agrupació de Defensa Forestal  (ADF) 315 La Carrerada. L'acord s'ha fet efectiu aquest mateix dimarts, quan el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, ha lliurat el vehicle a David Lopera, secretari de l'ADF La Carrerada.

La tasca de l'ADF La Carrerada

L'Agrupació de Defensa Forestal 315 La Carrerada té per missió  la protecció del medi ambient al seu àmbit d'actuació, les dues comarques del Penedès i el Garraf, on duu a terme  tasques de vigilància, prevenció i extinció d'incendis i on hi realitza algun projecte forestal. D'aquesta manera, aquest vehicle li servirà per a realitzar projectes de sensibilització, serveis de vigilància forestal, neteja al bosc, reforestacions i tasques de suport als Bombers de la Generalitat en incendis forestals.

Imatge d'una incendi en què actuen els voluntaris de l'ADF La Carrerada.
Imatge d'una incendi en què actuen els voluntaris de l'ADF La Carrerada. | Carles Fortuny

 

El camió de bombers cedit és un vehicle autobomba contra incendis, amb un motor de sis cilindres en línia, i 217 cavalls de potència.  El camió està dotat d’una cisterna d'aigua de 2.000 litres i una autobomba lleugera que permet l’aspiració exterior o des del dipòsit d’aigua intern. El vehicle munta un ganxo per a remolc de fins a 3.500 quilograms i un cabestrant elèctric amb una força d'arrossegament de 5.400 quilos. Aquesta unitat ha estat recentment substituïda al Complex Industrial de Repsol per un nou camió 4x4 d’una potència superior i que  incorpora els darrers avenços tecnològics.