El centre de vacunació del Joan Ortoll de Calafell.

Salut tancarà els pròxims dies el centre de vacunació massiva de Calafell

La setmana passada ja només es van posar una vintena de vacunes diàries de mitjana

El centre de vacunació massiva del pavelló Joan Ortoll de Calafell té els dies comptats. L'Ajuntament ha comunicat que el Departament de Salut el tancarà els pròxims dies, per la caiguda en picat de les vacunacions de la Covid

El centre, que es va obrir a la vacunació massiva el mes de maig, tenia un dispositiu que permetia vacunar 1.800 persones cada dia. Amb la cobertura de la vacuna cada cop més estesa, les xifres havien caigut molt les últimes setmanes. Actualment ja només es posen una vintena de vacunes diàries de mitjana.

Això fa que ja no hi hagi necessitat de mantenir un espai tan gran, amb el cost que representa. Tot i això, Salut ubicarà un punt de vacunació a la recepció del pavelló per aquells que encara hagin de rebre alguna dosi. La infraestructura que ocupava una de les pistes, però, es retirarà, i aquesta podrà ser usada de nou per a la pràctica de l'esport.

«Percentatge de cobertura molt gran»

L'alcalde Calafell, Ramon Ferré, s'ha mostrat «orgullós» del treball fet al centre, que ha permès que el punt de vacunació «fos un èxit». Ferré ha afegit que «la pràctica totalitat de persones que s'han volgut vacunar ja ho han fet», el que suposa «un percentatge de cobertura molt important».

Actualment, el 71,7% dels habitants del Baix Penedès tenen la pauta completa. La xifra puja fins al 81,1% si només es compten els més grans de dotze anys, que són els que es poden vacunar.