Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'Orquestra Simfònica Camera Musicae.

Salvador Mas i l'Orquestra Simfònica Camera Musicae actuen al Vendrell

També s'anuncien noves rutes teatralitzades a la Via Augusta

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae.
L'Orquestra Simfònica Camera Musicae. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Auditori Pau Casals del Vendrell acull aquest divendres 8 de febrer un concert de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae, dirigida per Salvador Mas, que començarà a les 20.30 hores i forma part de la programació del Temporada. El concert suposarà una incursió pel romanticisme musical de la mà de tres compositors rellevants com Schubert, Strauss i Brahms.

Salvador Mas ha estat director titular de l’Orquestra Filharmònica del Würtemberg, de l’Orquestra Simfònica del Limburg de Maastricht, de l’Orquestra Simfònica i del Cor del Musikverein de Düsseldorf, de l’Orquestra de Cambra d’Israel i de l’Orquestra Ciutat de Granada. Les entrades pel concert a l'Auditori Pau Casals es poden adquirir a la regidoria de Cultura, al telèfon 977 66 56 84, a través del portal www.ticketea.com, i al mateix Auditori Pau Casals.

Rutes teatralitzades per la Via Augusta

També en l'àmbit cultural, el Vendrell ha anunciat que farà noves rutes teatralitzades a la Via Augusta, els dies 17 de febrer, 24 de març, 27 d'abril i 19 de maig. El lloc de trobada serà sempre davant l'edifici dels Jutjats del Vendrell, per dirigir-se cap al Camí Ral a les 10.30 hores. L'activitat dura uns 90 minuts i per prendre-hi part cal inscriure's, a un preu de cinc euros, al mail arqueologia@elvendrell.net, a la regidoria de Cultura o al telèfon 977 66 56 84.

La Via Augusta té el seu origen amb l'arribada dels romans a la península Ibèrica, l'any 218 aC. En aquells moments, el territori tenia com a principal xarxa viària la Via Heraclea, però l'emperador August va decidir reestructurar aquesta via i ampliar-la. Es van posar mil·liaris per marcar-la, així com ponts, i es van fer diversos punts de descans al llarg del trajecte. Va ser amb aquestes reformes quan la via va rebre el nom de Via Augusta. A l’època medieval, la via es va convertir en camí Ral (de reial), que eren les rutes concedides i afavorides pels reis.