Un sindicat assegura que l'Ajuntament del Vendrell tindrà una «fuga» de funcionaris el novembre

La CSIF alerta que marxaran 22 funcionaris del consistori

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha assegurat en un comunicat que aquest mes de novembre hi haurà una «fuga massiva» de funcionaris a l'Ajuntament del Vendrell. Segons el sindicat, seran 22 els funcionaris que deixaran el seu càrrec, dotze de la policia local i deu d'altres departaments del consistori, i el motiu seria «que els treballadors segueixen sense cobrar els trams, els triennis i les pujades acordades des del 2009».

La CSIF lamenta que «100 dies després de l'inici del mandat el panorama no ha canviat gens» i que la resposta del govern local quan se'ls planteja el problema és que «s'està sobrepassant el sostre de despesa i no hi ha diners». En aquest sentit, el sindicat critica que es doni aquest argument econòmic quan «s'ha augmentat el sou dels regidors, s'han incorporat nous càrrecs de confiança» i es paga «a alguns tècnics 150.000 euros en concepte d'objectius».

 

Alerten de «nefastes conseqüències»

Pel sindicat, tot això portarà «nefastes conseqüències» per a la ciutadania i per al mateix consistori. «Amb la inseguretat que hi ha al municipi, el panorama no pinta bé, els problemes s'agreugen en Serveis Socials i la residència d'avis, que és on es pateix més la falta de personal i provoca la càrrega de treball dels funcionaris per donar un bon servei», afegeixen. Per això demanen a l'administració «compromís i el compliment de les promeses realitzades», mentre insten als sindicats més representatius —als quals acusen de «passivitat» en aquest assumpte— a tenir «responsabilitat en la seva tasca sindical».

 

«Bona relació» del consistori amb els treballadors

Des de l'Ajuntament del Vendrell s'han limitat a reiterar que s'està treballant en aquest assumpte des de fa temps i que es manté una «bona relació» amb els sindicats de l'Ajuntament. De fet, el Comitè de Personal i el govern local van presentar diversos acords el passat mes de juliol, entre els quals hi havia la recuperació de la jornada laboral de 35 hores i una actualització del sistema de trams salarials, perquè augmentin els salaris més baixos.