Façana de l'Ajuntament del Vendrell.

Els treballadors de l'Ajuntament del Vendrell aconsegueixen les 35 hores setmanals i millores salarials

L'acord entre consistori i Comitè de Personal permet encarar amb optimisme la nova Relació de Llocs de Treball (RLT)

L'Ajuntament del Vendrell i el Comitè de Personal han començat a desencallar la situació dels últims anys, i aquest dilluns 29 de juliol han presentat alguns acords assolits relatius a millores en les condicions de treball del personal del consistori. Les dues principals millores són la reducció de la jornada laboral, que passa a ser de 35 hores setmanals, i una actualització del sistema de trams salarials, que comportarà un augment dels salaris més baixos.

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha reconegut que aquest era un «tema pendent» que havia quedat encallat els últims anys, entonant el «mea culpa» per la part de responsabilitat del govern local, però s'ha mostrat esperançat que amb aquest acord s'hagin «posat unes bases sòlides per reconduir la situació». També el regidor de Persones, Baltasar Santos, ha celebrat aquest procés de diàleg encetat, recordant però que no està finalitzat, i que en els pròxims mesos caldrà afrontar la nova Relació de Llocs de Treball (RLT), un aspecte que serà clau.

Millora salarial per un terç dels treballadors

Els acords que s'han assolit s'hauran d'aprovar al pròxim ple del 5 d'agost. La millora salarial, que afecta uns 175 treballadors, suposarà un increment mitjà del 9,11% dels sous, que tindrà un cost d'uns 230.000 euros. Es finançarà amb una modificació de crèdit i amb diners provinents del fons de contingència. Santos ha recordat que es tracta d'una actualització dels salaris dels treballadors, «que fa molts anys que estaven congelats» i que permetrà que no hi hagi salaris per sota dels 1.000 euros.

Amb el repte de la nova RLT

Des del Comitè de Personal, Miquel Casellas també s'ha mostrat content per l'acord, que espera que sigui «el desllorigador de la situació dels últims quatre o vuit anys», i ha recordat que encara queda molta feina a fer, amb la RLT. Aquest serà un aspecte determinant que, segons el consistori, hauria d'estar llest i consensuat a principis del 2020. La nova RLT ha d'identificar quines àrees tenen una mancança més gran de personal i com s'han de redistribuir els treballadors per solucionar aquesta situació. 

Santos ha reconegut que l'actual plantilla «està descompensada» i pateix una «manca d'equilibri». Per això s'ha de reorganitzar cada departament i veure si es poden reconvertir places. L'Ajuntament del Vendrell continua limitat pel pla d'ajust que li impedeix contractar nou personal, amb el qual aquestes mancances s'hauran de resoldre fent una nova distribució de la plantilla.

Altres temes relacionats: