Tensió pels llaços grocs a un pont sobre l'autopista al Vendrell

Un ciutadà s'encara amb diverses persones que havien posat llaços i banderes al pont

El Vendrell ha viscut un nou episodi de tensió emmarcat en el procés polític català, aquest dijous 16 d'agost, entre un grup de persones que posaven llaços grocs i banderes en un pont sobre l'AP-7 i un ciutadà que s'ha encarat amb ells i els ha començat a retirar. Tal com es pot veure en un vídeo que s'ha penjat a les xarxes socials, diverses persones havien posat llaços grocs, estelades i banderes demanant la «llibertat dels presos polítics» al pont que passa per sobre l'AP-7, a la zona que va del Mas d'en Gual a la urbanització de Mas Borràs.

Just quan ho estan fent, un home se'ls acosta i comença a treure els llaços tirant-los a terra. Els altres li retreuen la seva actitud, tot i que no li impedeixen que ho faci, i li recriminen que pot provocar un accident de cotxe si els llaços cauen a l'autopista. L'home intenta treure també les banderes estelades, tot i que això ja no li deixen fer. Amb tot, la picabaralla no passa d'alguns insults i un to de veu elevat, sense que s'arribi a majors. Al vídeo s'hi pot veure també a Josep Maria Llasat, membre de l'ANC del Vendrell.

Enfrontaments pels llaços grocs a la via pública

El ciutadà que treu tots els símbols argumenta en tot moment que aquell és «un espai públic» on no hi ha d'haver cap d'aquests elements. Les altres persones li contesten que no té respecte pels que pensen diferent. Episodis com aquest són habituals els últims mesos, i ja se n'havien viscut al Vendrell, com quan a finals del mes d'abril dues persones van retirar els llaços grocs que hi havia a les palmeres del Passeig Marítim de Coma-ruga. En aquell cas, també hi va haver un enfrontament verbal amb algunes persones que els van retreure la seva acció.