Imatge d'arxiu d'una línia d'alta tensió.

Prop de 40 torres en espais forestals: alerten de l'impacte que tindrà la MAT al Baix Penedès

El Geven anuncia que presentarà al·legacions al projecte de la nova línia d'alta tensió

Creix l'oposició a la nova línia de molt alta tensió (MAT) que ha de travessar l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès. El grup ecologista Geven ha alertat que el projecte per connectar els parcs fotovoltaics de l'Aragó amb el Baix Llobregat tindrà un fort impacte a l'interior del Baix Penedès.

Segons el Geven, està previst que s'aixequin prop de 40 torres de molt alta tensió al llarg de quinze quilòmetres. Els municipis afectats són la Bisbal del Penedès, Masllorenç, Llorenç del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i l'Arboç.

Fomentar l'ús d'energia renovable de forma «poc sostenible»

Però el Geven avisa que serà tota la comarca la que s'acabarà veient perjudicada pel projecte. «Es farà a costa del nostre paisatge, la nostra agricultura, el nostre medi ambient i, fins i tot, el nostre patrimoni històric», asseguren al comunicat. Els ecologistes lamenten que es veuran afectats espais forestals, corredors fluvials, sòls no urbanitzables d'especial protecció, construccions de pedra seca o zones de cria d'aus.

A més a més, també alerten que la proximitat amb diversos nuclis urbanitzats comportarà «riscos sobre la salut de les persones». Per tot plegat, el Geven confirma que presentarà al·legacions al projecte, igual que faran de forma conjunta municipis i consells comarcals del territori. També encoratgen a veïns i entitats a fer el mateix.