Jugadors el CF Calafell, a la graderia del camp de futbol.

Trencament total: la policia impedeix els jugadors del CF Calafell entrenar a l'estadi municipal

L'Ajuntament els havia donat fins al 15 d'agost per abandonar les instal·lacions

L'enfrontament entre l'Ajuntament de Calafell i el Club de Futbol Calafell va viure aquest dimarts 17 d'agost una de les situacions més insòlites. Els jugadors del club calafellenc van voler accedir a les instal·lacions del camp de futbol Juan de los Ríos per fer el primer entrenament de la temporada. No ho van poder fer.

Al davant es van trobar amb efectius de la policia local i dels Mossos d'Esquadra que els van impedir l'entrada. Des de l'Ajuntament de Calafell ja els havien avisat que havien d'abandonar les instal·lacions municipals amb data límit del 15 d'agost.

«Els agents van advertir els jugadors que si posaven els peus a la gespa els haurien de denunciar», ha explicat el regidor d'ERC Carles Martín. Tant ell com altres regidors de l'oposició van acudir a la zona i van presenciar els fets. Finalment els jugadors van poder entrar a la graderia, des d'on van denunciar la situació.

El conflicte entre l'Ajuntament i aquest club històric, que actualment milita a tercera catalana, ve de lluny. Ja el passat octubre hi va haver un intercanvi d'acusacions amb motiu de les subvencions que el consistori va atorgar als diferents clubs de futbol. Des del CF Calafell van acusar el govern «d'amiguisme» a l'hora de fer el repartiment i el consistori va respondre portant el tema a la justícia

Unificació del futbol calafellenc

La situació es va complicar quan el club de futbol no va acceptar el projecte de la regidoria d'Esports d'unificar tots els clubs de futbol. A Calafell hi ha quatre clubs, el CF Calafell, la UE Segur, l'Athlètic Segur i l'Escola de Futbol Base. Des del consistori han iniciat un procés per unificar-los tots en un sol club.

«La intenció és posar ordre, potenciar la base i fer un sénior A i un sénior B que tinguin més força», expliquen des de l'Ajuntament. El projecte va ser acceptat per la UE Segur i l'Escola de Futbol Base, que han acordat una unificació pels següents quatre anys. El CF Calafell i l'Athlètic Segur ho van rebutjar inicialment, però els de Segur han acostat posicions amb el projecte i podrien sumar-s'hi l'any vinent. 

El conflicte amb el CF Calafell, en canvi, no s'ha resolt. Fa uns dies, l'Ajuntament donava per trencades les negociacions i els instava a abandonar el camp de futbol municipal. Tot i que el club havia intentat arribar a un acord d'última hora, l'Ajuntament assegurava que no podia ser perquè no s'havien complert alguns «compromisos».

Un d'ells era que dimitís l'actual junta directiva i es donés pas a una junta gestora. Aquesta junta havia de sol·licitar la pròrroga del camp de futbol municipal i «formalitzar la integració amb la Unió Esportiva Segur», segons el consistori. A més, havien de presentar «un projecte sòlid que cobrís el pressupost de la temporada, més de 18.000 euros».

Buscant un camp on poder competir

El president del CF Calafell, Francisco Pérez, ha lamentat la situació que estan vivint, la qual han denunciat al Síndic de Greuges. En declaracions a aquest mitjà, Pérez assegura que els socis li donen suport i que l'Ajuntament no és ningú per demanar la seva dimissió. «Seguim existint, entrenarem com puguem per fora del camp i mirarem de jugar els partits en un altre lloc», apunta Pérez.

El club està en converses amb el Vendrell o Santa Oliva per arribar a un acord i poder usar algun camp de futbol. Partits de l'oposició els han donat suport. Des de l'Ajuntament admeten que la situació a la qual s'ha arribat és «trista», però posen la responsabilitat dels fets en els directius del club.