Una sanitària administra una dosi de la vacuna contra la Covid-19 a una dona amb mascareta

La vacunació massiva al Baix Penedès per a la Covid-19 es farà a Calafell

Està previst que comenci el mes de maig

El pavelló Joan Ortoll de Calafell serà l'únic punt de la comarca del Baix Penedès on es farà la vacunació massiva de la Covid-19, prevista per començar a inicis del mes de maig. Així ho ha anunciat la regidora de Salut del Vendrell, Montse Martín, aquest dijous 22 d'abril en una compareixença de premsa.

Martín ha explicat que la regió sanitària del Camp de Tarragona espera rebre fins a 21.000 vacunes setmanals a partir del mes de maig per començar a vacunar la població de menys de 60 anys. Seran dosis de Pfizer i Moderna, les úniques que s'administren a la població que és més jove.

Quatre punts a la regió sanitària

Aquesta vacunació es farà en quatre punts de la demarcació, que són Tarragona, Valls, Reus i Calafell, al pavelló Joan Ortoll, on ara ja s'administren les dosis d'AstraZeneca a la població d'entre 60 i 69 anys. En les pròximes setmanes s'espera completar la vacunació de la gent gran —amb un últim impuls que es podrà fer amb l'arribada de les vacunes de Janssen—, de manera que al maig ja comenci la de la resta de la població.

«Es podrà demanar cita per a vacunar-se a qualsevol dels quatre punts habilitats al territori, tot i que encara no s'ha especificat si la vacunació es farà també per franges d'edat», ha apuntat la regidora de Salut. Martín ha donat dades de vacunació al Vendrell. Fins ara, un 87% de la població de 80 anys ja ha rebut les dues dosis de la vacuna, una xifra que se situa en la mitjana catalana.

A la franja d'entre 70 i 79 anys ha rebut la primera dosi un 41% de la població, una xifra que se situa al 25% a la població d'entre 66 i 69 anys, i en el 50% als que tenen entre 60 i 65 anys. Actualment hi ha tres persones ingressades per Covid-19 a l'Hospital del Vendrell, una xifra baixa que la regidora espera que encara es pugui reduir més amb l'impuls en la vacunació.