Protesta contra la tala d'un bosc mediterrani a Cunit.

Veïns de Cunit, en contra del projecte per urbanitzar un bosc mediterrani

La urbanització del sector Miramar preveu la tala de 91.000 metres quadrats de bosc

Desenes de veïns de Cunit van respondre aquest diumenge al matí a la crida feta per l'entitat SOS Natura. Es van concentrar a una de les rotondes de la C-31 des d'on van mostrar la seva oposició al projecte d'urbanització del sector Miramar.

Aquest projecte preveu talar 91.000 metres quadrats de bosc mediterrani, per fer un polígon, un hotel i un centenar d'habitatges unifamiliars. Des dels grups ecologistes lamenten que es fomenti la destrucció de l'espai natural per mantenir el model de creixement urbanístic. 

Revisió del POUM

La protesta va servir també per donar informació als vehicles que passaven per la zona. SOS Natura, el Geven i Salvem la Plana del castell van recollir firmes aquest estiu per demanar una revisió del POUM. Creuen que es basa en un model que ja està «caducat».

Des de l'actual govern han dit sempre que aquest projecte es va aprovar el 2007, tot i que encara no s'havia pogut desenvolupar. A principis d'aquest any, l'Ajuntament va aprovar un canvi d'usos per a fer-hi habitatge protegit.