La façana de l'Ajuntament del Vendrell.

El Vendrell tindrà, finalment, el reglament per tirar endavant els pressupostos participatius

També es portarà al ple el primer reglament d'organització i funcionament de RTV el Vendrell

L'Ajuntament del Vendrell preveu aprovar al ple del pròxim dilluns 29 de novembre el reglament dels pressupostos participatius. Aquesta normativa és necessària per poder impulsar des del consistori aquesta iniciativa, que s'ha anat demorant en el temps.

El primer tinent d'alcalde, Christian Soriano, ha assegurat que l'elaboració del reglament s'ha fet amb el consens dels diferents grups polítics. Per això s'espera que la seva aprovació inicial es pugui tirar endavant sense problemes.

Pressupostos participatius el 2022

L'Ajuntament del Vendrell ja havia anunciat que faria pressupostos participatius aquest 2021, i havia destinat 100.000 euros als comptes. Però el retard en l'elaboració del reglament, que era el pas inicial, ha impedit que es poguessin fer enguany. Segons Soriano, aquesta partida no es perdrà, sinó que se sumarà a la que hi ha prevista pel 2022, que també és de 100.000 euros.

D'aquesta manera, el consistori podrà impulsar el 2022, per primer cop, uns comptes participatius per tot el municipi, als quals es destinaran 200.000 euros. Fins ara només s'havia fet una iniciativa similar a les platges. Va ser el novembre del 2016, amb una votació en la qual van prendre part prop de 200 persones.

Reglament de RTV el Vendrell

Al ple del dilluns també es portarà a votació el nou reglament d'organització i funcionament de Ràdio i Televisió el Vendrell. Aquest reglament, que també s'ha elaborat entre els diferents grups municipals, era indispensable per poder fer el procés de selecció del nou gerent de l'ens públic.

A principis d'aquest any es va engegar la selecció del nou gerent, però el procés es va suspendre per un informe de la secretària municipal. En ell s'apuntava que calia tenir prèviament un reglament de funcionament per poder fer la selecció del gerent. Amb l'aprovació del text, el procés per escollir un nou gerent podrà tornar a començar