Pere Aragonès.

El Vendrell acollirà un dels actes centrals de la Diada de l'11 de setembre

Pere Aragonès lliurarà les Medalles d'Or de la Generalitat en un acte que es farà a Sant Salvador

Els actes institucionals de la Diada de Catalunya que organitza la Generalitat s'encetaran aquest dijous 9 de setembre al Vendrell. La plaça de Bach de Sant Salvador, situada al costat de l'Auditori Pau Casals, serà escenari de l'entrega de les Medalles d'Or de la Generalitat.

Les medalles seran entregades pel mateix president, Pere Aragonès, en un acte que començarà a les 20.15 hores. Enguany, s'ha aprovat atorgar la Medalla d'Or a Arcadi Oliveres, a títol pòstum, i a l'oceanògrafa Josefina Castellví. Les recolliran familiars dels dos distingits.

La cerimònia començarà amb la hissada de la bandera per part de la formació de la Guàrdia d'Honor del cos de Mossos d'Esquadra. El Cor Zóngora del Vendrell serà l'encarregat de fer el 'Cant de la Senyera'.

Actes a la comarca

Paral·lelament, els diferents municipis de la comarca ja han anat anunciant els actes que fan amb motiu de l'11-S. L'acte comarcal tindrà lloc enguany a Albinyana i es farà el dia 10. Al Vendrell, l'acte local comptarà el dia 11 amb una ofrena floral a la plaça Bach, seguida de l'actuació de Neus Soler.

A les 19.00 hores es farà una ballada de sardanes a la tarda, amb la Cobla Ressò dels Dansaires del Penedès. Des de l'Ajuntament de Calafell han confirmat que el dia 11 faran la tradicional ofrena floral al Monument als presidents de la Generalitat, a partir de les nou.

La Bisbal del Penedès farà la celebració el diumenge 12, amb l'actuació de la Cobla Cossetània a les onze a la plaça de Pau Casals. La colla sardanista de la Lira Vendrellenca farà una ballada de lluïment. A les 19.00 hores, al mateix lloc, l'intèrpret Manu Guix farà una actuació en acústic dels seus temes.