Un solar abandonat al Vendrell.

El Vendrell avisa que s'intensificaran les inspeccions dels solars buits del municipi

La nova normativa es va començar a aplicar fa uns mesos

L'Ajuntament del Vendrell ha anunciat que en les pròximes setmanes s'intensificarà la inspecció de solars buits del municipi, procedint a sancionar en aquells casos que no es compleixi la normativa aprovada el 2018. Aquesta ordenança es va començar a aplicar el setembre de l'any passat, tot i que s'havia aprovat dos anys abans.

La intenció del consistori és augmentar les inspeccions i les sancions especialment a partir de l'1 de juny, amb l'inici del període de perill elevat d'incendi. L'ordenança obliga els propietaris a mantenir nets els solars i complir els deures de salubritat i protecció del medi ambient.

Degradació de l'entorn

Des del consistori recorden que la situació d'abandó i deixadesa en la qual es troben nombrosos solars i terrenys afecten «la convivència ciutadana» i provoquen una «degradació de l'entorn». La regidora d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Núria Rovira, ha instat els propietaris a complir l'ordenança reguladora per «mantenir nets els solars, tant per una qüestió de convivència ciutadana, com per protegir el medi ambient».