Entrada de l'Hospital Comarcal del Vendrell

El Vendrell avisa que la situació de l'Hospital és «insostenible» i que cal una ampliació urgent

És una de les peticions prioritàries que s'ha fet a la Generalitat per als comptes del 2022

«L'Hospital està al límit de la seva capacitat, falten box d'urgències, falten llits i falten consultes externes». Així de clar s'ha expressat la regidora de Salut del Vendrell, Montse Martín, al programa de TV el Vendrell 'Per què?'. Des de l'Ajuntament reiteren que la seva ampliació és urgent, ja que ara no dona resposta a les necessitats del territori.

També l'alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez, ha avisat que la situació del centre hospitalari és insostenible. Ho ha fet a la roda de premsa posterior al Consell d'Alcaldes que s'ha convocat d'urgència per valorar els pressupostos de la Generalitat pel 2022. De fet, l'ampliació de l'hospital és un dels sis punts prioritaris que s'han remès al Govern català.

Les prioritats del pressupost

Després que l'esborrany del pressupost pel 2022 no hagi complert les expectatives del territori, des del Consell busquen una rectificació d'última hora. Han traslladat a tots els partits els projectes prioritaris de la comarca que cal encarar ja en aquest pressupost. El primer d'ells és l'ampliació de l'hospital, que gestiona la Xarxa Sanitària Santa Tecla.

En relació amb l'Hospital, també des de la Xarxa Vendrellenca s'ha presentat una proposta per als pressupostos del 2022, en aquest cas relacionada amb l'accés. La Xarxa demana que s'impulsi un projecte de millora de l'accessibilitat al centre, prèvia consulta al Ministeri de Foment.

Els fons Next Generation

L'ampliació de l'Hospital del Vendrell és una necessitat que està sobre la taula des de fa anys, sense que de moment s'hagi fet res. El centre pateix un col·lapse d'espais i de personal, que en moments de crisi sanitària es veu agreujat. Una de les esperances són els fons Next Generation, pels quals la Xarxa Santa Tecla ja ha elaborat una candidatura.

El projecte, segons la Xarxa, serviria per posar al dia l'hospital, amb una inversió de 40 milions fins al 2025. Es doblarien llits i quiròfans, i es creraria una Unitat de Curs Intensives (UCI), que ara no existeix.