El Vendrell cancel·la el 40è Festival Internacional de Música Pau Casals

L'edició d'aquest 2020 se centrava en la relació entre el Vendrell i el Mestre

L'Ajuntament del Vendrell ha confirmat aquest dilluns 11 de maig la cancel·lació del Festival Internacional de Música Pau Casals, que s'havia de celebrar el juliol a l'Auditori Pau Casals de Sant Salvador. Les restriccions que hi haurà els pròxims mesos per la crisi sanitària provocada pel coronavirus, tant per l'aforament de públic com pels viatges dels músics, han portat a l'organització del certamen a prendre aquesta decisió.

Aquesta havia de ser l'edició  número 40 del festival, que se centrava en la relació de Pau Casals amb la seva vila nadiua, i que estava emmarcada en la Capitalitat de la Cultura Catalana. Kenneth Martínez, alcalde de la ciutat, ha lamentat que s'hagi hagut de prendre aquesta decisió. «Ens sap greu pel públic habitual del Festival i pels col·laboradors i patrocinadors, tant privats com públics, que sempre han donat suport a aquest esdeveniment musical de primer nivell internacional», ha remarcat el batlle.

Tot i això, Martínez ha recordat que «ara, el que preval és la salut i hem de ser conseqüents». Un dels concerts que s'incloïa dins el festival era el que havia de fer l'Orquestra Camera Musicae a la plaça Nova el 10 de juliol, amb motiu del centenari de l'Orquestra Pau Casals. Des del consistori encara no es descarta poder fer aquest concert més endavant, amb una data per definir.

El 2021, 'Pau Casals i Amèrica'

A més a més, l'equip del Festival Internacional de Música Pau Casals ja treballa perquè el 2021 es pugui fer aquesta edició número 40, la qual ja té temàtica. L'any vinent es compliran els 120 anys del primer viatge de Pau Casals a Amèrica (1901), així com els 70 anys del concert del Mestre a la Casa Blanca amb el president Kennedy (1961), i el 50è aniversari del discurs de Pau Casals a les Nacions Unides (1971). Per això, el certamen portarà per títol 'Pau Casals i Amèrica'. La programació d'aquest 2020, centrada en 'Pau Casals i el Vendrell', es durà a terme el 2022.