Els esgrafiats de la casa del Portal del Pardo.

El Vendrell consolida els esgrafiats de la casa del Portal del Pardo

L'actuació forma part dels treballs de restauració que impulsa la Fundació Apel·les Fenosa

El Vendrell continua els treballs de restauració de la casa del Portal del Pardo, un dels seus elements patrimonials més destacats. Entre les actuacions que han impulsat la Fundació Apel·les Fenosa i l'Ajuntament del Vendrell destaca la consolidació dels esgrafiats que hi ha a les terrasses interiors i que envolten la capella.

L'actuació ha servit per descobrir que la capella estava dedicada a l'advocació dels Dolors, en record del sogre del Cònsol de França a Barcelona, Josep Trillas, qui havia finançat el retaule de la Verge dels Dolors que es troba a l'església parroquial del Vendrell. De fet, al porxo blau de la casa s'han identificat elements de l'església del Vendrell, com ara un suport de lluminària de ferro forjat.

Els esgrafiats del carrer Major

Ara queda pendent començar la consolidació dels esgrafiats que hi ha al carrer Major, amb una actuació sobre els revestiments i els elements escultòrics de les obertures. Un altre dels objectius és poder recuperar la lectura dels motius ornamentals existents, pels seus valors artístics i històrics. A la façana també hi apareixen motius seriats com ara les garlandes, les faixes o els llençols, i en destaquen dos bustos d'inspiració clàssica, situats damunt d’unes peanyes.