Presentació de les Festes dels Barris 2021 del Vendrell.

El Vendrell gaudeix d'unes Festes dels Barris amb més actes presencials però amb limitacions

Diverses activitats es fan amb reserva prèvia i aforaments limitats

Les del 2020 van ser les festes dels barris confinats del Vendrell, amb una majoria d’actes virtuals. Aquest 2021, amb la vacunació avançant, les festes dels barris vendrellencs estaran una mica més a prop de la normalitat.

Tot i que els actes presencials augmenten notablement respecte al 2020, encara es mantindran diverses restriccions. Així, caldrà fer reserva prèvia per alguns actes i hi haurà limitacions d'aforament. En aquest enllaç es pot consultar el programa complet d'aquest 2021.

Després del Serrallo, el barri de França

Com sempre, el barri que ha donat el tret de sortida ha estat el del Serrallo i Font de la Menya, els dies 2 i 3 de juliol. Aquest diumenge comença la festa del barri de França, amb actes tradicionals com la pitada sorollosa o la correguda a la francesa. A les vuit del vespre s’ha convocat una activitat per pintar el Pont de França, per la qual cal reserva prèvia.

Ja el dilluns, i després de les matinades i la plantada de la falla, s’ha programat el cercabarri a les 18.00 hores. Tot seguit hi haurà un espectacle infantil, la cremada de la falla i els sopars de carrer. A la una de la matinada es farà un concert al camp d’Esports amb el grup Dantuvi, també amb la necessitat de reservar plaça.

Barri de la Carretera

La festa del barri de la Carretera concentra la majoria dels actes el dimarts dia 6, com el cercabarri (18.30) o les activitats infantils (19h). El DJ Toni Mateos farà una actuació a la Rambla a les vuit, abans dels sopars de barri, pels quals caldrà reserva prèvia. La Ràdio Esventada tancarà la celebració a partir de mitjanit.

Barri de la plaça Nova i la Barceloneta

La festa del barri de la plaça Nova, el dimecres 7, començarà amb les matinades a primera hora i un vermut electrònic al migdia. La cercavila del Pa Beneït es farà a partir de les 18.30 hores, i una hora més tard es farà animació infantil. La gran traca i encesa de la falla tindrà lloc a la plaça de Pep Jai a les 21.30 hores.

Després dels sopars de barri s’ha programat un concert al pàrquing del Pèlag, amb aforament limitat. Els protagonistes seran el DJ Nando, el grup Son Rumores, i el DJ Nandu per acabar.

Barri de la plaça Vella

El dijous 8 de juliol és el dia de la festa del barri de la plaça Vella, que també preveu actes amb reserva prèvia. És el cas de l’actuació de l’Aula3 a la Rambla. El cercabarri tindrà lloc a les 18.30 hores, i la morterada i l’encesa de la falla es faran a les nou.

En acabar els sopars de barri, la comissió passarà a fer el llevat de taula amb els Mariachi Barcelona. Tot seguit, el pàrquing del Club d’Esports acollirà l’actuació del DJ Manel i les PD Marla, amb aforament limitat i per la qual cal reserva prèvia.

Barri de la Muntanyeta

Les festes del barri es clouran el dissabte 10 de juliol amb la de la Muntanyeta. Aquest dia s’ha programat una gimcana pels nens i les famílies a les deu del matí. Després del cercabarri, que es farà a les sis, hi haurà una actuació de l’il·lusionista Layos al Parc de la Muntanyeta.

Per aquest acte caldrà fer reserva prèvia, com també s’haurà de fer per la Disco infantil de les 20.45 hores al mateix emplaçament. Després de la cremada de la falla (21.30) i els sopars de veïns, un karaoke i una disco mòbil tancaran les Festes dels Barris 2021.