El Vendrell no contractarà aquest estiu vigilància privada per lluitar contra el top manta

No s'han pogut fer els tràmits a temps després de la formació del nou govern

L'Ajuntament del Vendrell no contractarà aquest estiu del 2019 agents de vigilància privada per controlar el top manta. Així ho va confirmar aquest dimarts 30 de juliol l'alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez, després de la Junta Local de Seguretat. El motiu és que no s'han pogut fer els tràmits necessaris a temps després de la configuració del nou govern municipal, que va començar a caminar a principis del mes de juliol.

Martínez també ha descartat contractar aquests vigilants per la part final de l'estiu. «De moment els números ens acompanyen en el que portem d'estiu, ja que tenim una mitjana de 30 venedors al Passeig Marítim, amb el qual hem decidit no contractar aquesta vigilància», ha afirmat el batlle. Tot i això, des del consistori no descarten que de cara a l'any que ve es torni a optar per aquesta mesura de cara a donar suport a la policia local i els Mossos d'Esquadra en aquest assumpte.

Pioners en la contractació de vigilància privada

El Vendrell va ser el primer municipi català que va contractar seguretat privada per vigilar el top manta. Ho va fer l'estiu del 2017, amb Rafel Gosálvez com a regidor. L'objectiu era alliberar els agents de policia de les patrulles pel Passeig Marítim, perquè així podien concentrar-se a tallar les arribades de manters i de material al municipi, en llocs com les estacions de tren o les entrades per la carretera. Els vigilants no podien intervenir directament, però podien avisar la policia si s'havia de fer alguna actuació.

L'Ajuntament va considerar que la mesura havia donat bons resultats i la va repetir el passat 2018. De la mateixa manera, altres municipis catalans, com Sitges, la van imitar. A la jornada contra el top manta que es va celebrar al Vendrell el passat mes d'abril, el consistori va mostrar la voluntat de mantenir aquesta mesura, però finalment les vicissituds d'un any amb eleccions municipals ho han impedit. Tot i això, el setge contra la venda il·legal s'ha mantingut. Fa una setmana, una operació policial de Mossos, Policia Nacional i policia local va permetre intervenir 900 articles destinats al top manta.