El pont de França del Vendrell.

El Vendrell talla de forma definitiva la circulació de cotxes pel pont de França

Passarà a formar part de la trama de vianants

L'Ajuntament del Vendrell ha tallat de forma definitiva la circulació de vehicles pel pont de França. L'actuació ja va ser anunciada fa un mes, quan van començar les obres per estendre l'illa de vianants al carrer de les Quatre Fonts

D'aquesta manera, aquest pont que data del 1888 esdevindrà un nexe d'unió a peu entre el centre de la ciutat i el barri del Tancat. Tot i que actualment hi ha altres ponts que creuen la riera de la Bisbal, durant cent anys aquest va ser l'únic que va existir.

Des del 1888

La seva construcció va ser vital per unir el nucli antic amb el primer suburbi que s'obria fora de les muralles. El barri de França era, a finals del segle XIX, un nucli de pagesos que quedava separat del centre per la riera. Quan hi havia pluges fortes, quedava aïllat de la vila, raó per la qual es va projectar aquesta infraestructura.

L'obra va costar 8.000 duros i es va inaugurar el 15 d'agost del 1888. Fins que als anys 80 del segle XX es va fer el Pont Nou, totes les connexions es feien pel Pont de França. Ha estat un element indispensable, doncs, per a la configuració del Vendrell actual. 

Imatge antiga del Pont de França del Vendrell.
El Pont de França es va inaugurar el 1888, | Arxiu Comarcal del Baix Penedès