Imatge de l’edició de 2018 de Visions de l'MVR

El Museu de la Vida Rural presenta un Visions 5.1 presencial i virtual

Els debats es podran seguir en directe pel canal de YouTube del Museu de la Vida Rural

Coorganitzat pel Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i l'Associació La Conca 5.1, un any més arrenca el cicle de debats Visions 5.1 amb «Resiliències i resilients» com a tema central.

Enguany, el cicle se celebrarà presencialment a les instal·lacions de l'MVR a l'Espluga de Francolí, seguint totes les mesures de seguretat. Així mateix, també s'oferirà la possibilitat de seguir els debats en directe de manera virtual.

D'aquesta manera, l'MVR i l'Associació Conca 5.1 reivindiquen els equipaments culturals com a espais segurs, prenent les mesures d'higiene, de ventilació i d'aforaments corresponents. Però, al mateix temps, s'ofereixen totes les sessions es retransmetran virtualment en directe pel canal de YouTube de l'MVR.

El Visions 5.1 vol ser un punt de trobada per construir un model transformador i alternatiu que ens permeti avançar, tot posant la vida, la cultura i les cures  al centre en un moment que s'encadenen diverses  crisis.

El cicle comptarà amb més d'una  vintena de persones provinents de sectors diversos com la filosofia, l'agroecologia, el feminisme, la lluita contra el racisme, la cultura o el periodisme d'investigació participaran d'aquesta nova edició per aportar noves idees i accions, amb una mirada crítica, que ajudin a construir un nou relat post pandèmia i a generar resiliència.

El Museu i La Conca 5.1, una vegada més, aposten per organitzar nodes de pensament des de les zones rurals que abordin qüestions contemporànies des d'una òptica local, però amb una  mirada global.

Tots els actes són  gratuïts i, a excepció del primer, es faran tots de forma presencial al Museu de la Vida Rural. Per poder assistir-hi caldrà inscriure's en cada un d'ells de forma prèvia al web del Museu de la Vida Rural

Si et vas perdre la  presentació de la vuitena edició de  Visions 5.1, ja pots visualitzar el vídeo al canal del Museu de la Vida Rural.

Programa de Visions 5.1

El cicle arrencarà el dia 6 de maig amb el debat «Apunts bàsics globals»; l’endemà tindrà lloc «Necessàries respostes coordinades», al Museu de la Vida Rural. El 14 i el 21 de maig hi haurà el col·loqui «Connexions internacionals» i «L’agroecologia com a model». El 4 de juny es parlarà sobre «La dignitat cultural» i es posarà el punt final al cicle l’11 de juny amb la cloenda titulada «Una entre tantes d’altres», que culminarà amb un concert de Monike Makon & Clara Martin, dedicat a versionar clàssics de la música negra i el soul més actual. 

Imatge de Monike Makon & The Soul Titoo’s en una actuació
Per poder assistir-hi caldrà inscriure's en cada un d'ells al web de l’MVR | Cedida

6 de maig 

«Apunts bàsics globals» Inauguració virtual 

— Santiago Alba Rico 

— Núria Araüna 

7 de maig 

«Necessàries respostes coordinades»

— Marina Garcés 

— Carla Vall 

— Jordina Arnau 

14 de maig 

«Connexions globals» 

— Blanca Garcés  

— Arantxa Tirado  

— Xavier Aldekoa 

— Albert Mercadé 

21 de maig 

«L’agroecologia com a model»

— Dina Garzón  

— Alicia Puleo  

— Àgueda Vitoria  

— Ana Correro  

— Carla Roca 

4 de juny 

«La dignitat cultural» 

— Maria Climent 

— Estel Solé 

— Anna Giribet  

— Joana Serrat 

— Àngels Margarit 

— Rita Roig 

11 de juny 

«Una entre tantes d’altres» 

— Desirée Bela-Lobedde 

— Salima Jirari  

— Maria Bouabdellah  

— Nogay Ndiaye 

— Beatrice Duodu 

Concert de cloenda

— Monike Makon & Clara Martin