Un immens monstre marí arriba a la cartellera d'Ocine

Aquesta setmana arriba a les cartelleres d'Ocine una història d'aquelles que et faran dubtar d'entrar a la platja entre altres propostes molt refrescants per combatre la calor còmodament asseguts al pati de butaques. Són aquestes:

 

  

'Megalodón'

Jon Turteltaub és el director de les dues parts de 'La búsqueda' i d'un parell de pel·lícules més, menors. Ara arriba amb una superproducció protagonitzada per Jason Statham i per una enorme criatura aquàtica que es creia que ja no existia. La bèstia ataca un submergible d'aigües profundes que haurà de ser rescatat contra rellotge. Si voleu recordar la mítica Tiburón o d'altres més recents com 'Deep Blue Sea', aquesta és la pel·lícula que no us podeu perdre aquesta setmana.

 

  

'El rehén'

'El rehén'
'El rehén' | Cedida

 

  

Thriller que ve molt de gust perquè el dirigeix Brad Anderson ('El maquinista', 'Transsiberian') i protagonitzen Jon Hamm i Rosamund Pike. Ell és un antic diplomàtic que es veurà enmig d'una operació d'espionatge al Líban que el farà enfrontar-se a un traumàtic passat i haver de rescatar un antic amic. El camí estarà ple d'enganys i traïcions amb implicacions d'alt nivell polític.

'Mentes poderosas'

'Mentes poderosas'
'Mentes poderosas' | Cedida

 

  Aquesta és una d'aquelles apostes teen que pot sortir bé o pot ser un absolut desastre. Fa temps que s'està promocionant a l'ombra de la sèrie Stranger Things, perquè en busca el públic clarament. Quatre adolescents desenvolupen unes misterioses habilitats i són declarats una amenaça pel govern i detinguts. Una d'elles s'escapa i comença a viure com una fugitiva amb una nova família. Aviat descobreix que no n'hi haurà prou amb escapar-se.

  

'The Equalizer 2'

Denzel Washington és el principal reclam d'aquesta història mescla d'acció i thriller sobre Robert McCall, el protector dels oprimits, en un entorn cada cop més conflictiu i violent.

  

Encara en cartell

'El rascacielos'

'El rascacielos'
'El rascacielos' | Cedida

 

  

Blockbuster d'estiu protagonitzat per Dwayne Johnson 'The Rock', Neve Campbell i un edifici ultramodern, el més alt del món i una virgueria tecnològica de primer nivell. Gràcies a un complot de manual, l'edifici s'incendia i el protagonista haurà de salvar la seva família que és dins. I tot això a la Xina.

Diverses coses a destacar: per una banda les reminiscències clares a èxits dels anys 70 i 80 com 'El Coloso en Llamas' o 'La jungla de cristal' i també al cinema oriental de Bruce Lee ('Operación Dragón'). Per l'altra, la manca d'ambició més enllà de ser el que és: un passatemps entretingut, de poc més d'horeta i mitja i que es veu amb facilitat.  Tres apunts més: un missatge molt americà i en positiu com el de fer valdre la família com a nucli de la societat pel qual val la pena jugar-se el tipus, en segon lloc, alguns fragments de guió que provoquen vergonya de dolents que són (els primers deu minuts de metratge, principalment) i tercer, la inclusió cada cop més habitual d'elements orientals a les pel·lícules americanes, per anar guanyant terreny al suculent i abundant mercat xinès. Està prou bé per passar una bona estona.