El dia gran del Concurs de Castells

A les 10.00 hores comença la jornada més esperada del certamen tarragoní

Ha arribat el gran dia del bienni casteller. Aquest diumenge, 7 d'octubre, a les deu del matí, començarà la darrera jornada del Concurs de Castells, on participaran les dotze millors colles del certamen.

En joc hi ha el trofeu que acreditarà la colla campiona de la vint-i-setena edició del certamen, i fins a quatre colles, amb major o menor grau, opten a endur-se:  la Colla Vella dels Xiquets de Valls és la que duu millor temporada;  els Castellers de Vilafranca arriben acreditats per la seva àmplia experiència competitiva en haver-se endut els darrers vuit Concursos;  la Colla Joves Xiquets de Valls és la que es planteja una millor actuació i la Colla Jove Xiquets de Tarragona presenta credencials de moltíssima qualitat per si les tres formacions anteriors fallen.

Aquest diumenge, moviment des de primera hora a la TAP

L'activitat a la Tàrraco Arena Plaça comença ben aviat: a partir de les set del matí, ja hi ha convocades diverses reunions a escala logística dirigides a les colles. A tres quarts de nou del matí, s'obriran els accessos a la plaça i els 6.200 espectadors que tenen entrada des del 31 de juliol —quan es van posar a la venda i es van esgotar en poques hores— podran accedir-hi.

A partir de les nou del matí, començaran les entrades dels milers de castellers de les dotze colles participants, i  a les deu del matí s'alçaran els primers castells del certamen, obrint de ple la competició i la lluita pel títol.

Així funcionarà el Concurs de Castells

A la primera ronda, s'obrirà amb l'actuació conjunta de les colles que facin castells inferiors al 4 de 9 amb folre. Tot seguit, arrencaran els castells en solitari, en un ordre que obre la Colla Joves Xiquets de Valls i que tanca la Colla Vella dels Xiquets de Valls, i que podeu consultar fent clic aquí. A partir de la segona ronda, el cicle d'actuacions conjunt es farà al mig dels castells en solitari, per tant, després del torn d'actuació dels Capgrossos de Mataró.

S'hi esperen castells de deu i castells nets, dels més ben qualificats a la taula de puntuacions, i no es descarten intents de castells inèdits, com ara el 3 de 9 sense folre. Pels volts de les quatre de la tarda, se sabrà qui s'endú el Concurs i podreu llegir la crònica a DiariCasteller.cat.

Més informació:

10 coses que has de saber del Concurs de Castells

Reus i Igualada s'adjudiquen la jornada de dissabte del Concurs de Castells