Tot a punt per la diada d’Estiu d’Altafulla

El barri de Baix a Mar d’Altafulla celebra com és tradicional cada últim dissabte de juliol la seva diada castellera d’enguany. Enguany, el cartell de colles el formaran els Castellers d’Altafulla, els Xiquets d’Alcover i els Salats de Súria. L’actuació començarà, a partir de dos quarts de set de la tarda, a la plaça dels Vents. Es tracta d’una cita que veurà estructures de set i sis pisos.

Altafulla podria repetir la diada de les Cultures

Els Castellers d’Altafulla es podrien presentar a la diada d’Estiu amb un programa similar al que van fer fa dues setmanes a la diada de les Cultures. A falta de l’últim assaig, els de Ca l’Ixart es plantejarien el 3de7, el 4de7 i el 5de6.

Intencions de les colles convidades

Els Salats de Súria afronten l´última diada de la primera part de temporada. En principi, la colla d’aquesta població de la comarca del Bages no preveu l’estrena dels castells de set a Altafulla i es prendrà encararà l’actuació amb tres construccions de sis pisos.

Els Xiquets d’Alcover també es prendran la diada amb castells de sis. Els de la camisa verd oliva no estan fent una bona temporada i necessiten com a mínim plantar les dues estructures bàsiques de sis pisos.

Estadístiques de les colles participants

La falta de gent als assajos ha fet que enguany els Castellers d’Altafulla no hagin pitjat més l’accelerador. Tot i això, han pogut sovintejar amb freqüència els castells de sis. Fins al moment, porten el 5de6 (2 descarregats), el 2de6 ( 4 descarregats), el 4de7 (1 descarregat) i el 3de7 (2 descarregats) com a millors castells.

Els Salats de Súria acumulen poca gamma de castells. Només han fet el 2de6 (5 descarregats + 4 intents desmuntats), el 3de6 (6 descarregats + 3 intents desmuntats) i el 3de6 amb l’agulla ( 4 descarregats + 1 intent desmuntat).

Tampoc són gens satisfactòries les xifres dels Xiquets d’Alcover en aquests primers mesos de temporada. Només porten el 3de6 (1 descarregat) i el pilar de 4 (2 descarregats)