Els Castellers de Vilafranca volen tornar a portar el 3de10fm a Vilanova

Vilanova vol tornar a ser de 10

Els Castellers de Vilafranca esperen tornar a portar el 3de10 amb folre i manilles

Dissabte, a les sis de la tarda, la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú, viurà una nova edició de la diada de les Neus amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Bordegassos de Vilanova, el cartell de colles dels últims vuit anys.

 

Els al·licients de l’actuació d’enguany són veure si els Castellers de Vilafranca seran capaços de completar el 3de10 amb folre i manilles per quarta vegada en aquesta plaça. També serà important observar com la Jove de Tarragona reformula els troncs dels castells de nou amb noves peces, a causa de l’absència d’alguns castellers.

 

Els verds a punt per treure el 3de10

L’anunci del 3de10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca és el principal atractiu de l’actuació d’aquest dissabte a la capital del Garraf. Amb la renovació de troncs que han fet els penedesencs, hi ha expectació per veure com responen especialment els pisos superiors en un repte d’aquestes característiques.

 

Dissabte passat, els Castellers de Vilafranca van fer una prova fins a sisens a la diada de Cal Figarot. A l’assaig d’aquest divendres, esperen tornar a fer una bona prova per acabar de confirmar l’intent de 3de10 a la diada de les Neus.

 

En tot cas, i a banda del castell de deu pisos, el programa dels verds a la festa major de Vilanova és ambiciós perquè també tenen previst alçar el 2de9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles. Cal insistir, en tot cas, que el repertori final està pendent del resultat de l’assaig que puguin fer aquesta nit.

 

La Jove hi podria portar el 9de8

A Vilanova hi serà també la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que aquests últims anys acostuma a portar castells de gamma extra en aquesta jornada. Enguany, però, una notable llista de baixes motivada pel casament d’un casteller a l’estranger,  fa que el programa sigui imprevisible, més enllà dels castells de gamma bàsica.

 

Els liles presenten dificultats amb el 4de9 folrat, i caldrà veure si a Vilanova se superen. No es descarta el 9de8.  A més, a la ronda de pilars, podrien optar pel pilar de 7 amb folre, després de veure com en les últimes sortides han sovintejat el de sis pisos.

Els Bordegassos anuncien el 4de8

Finalment, els Bordegassos de Vilanova, que dissabte passat estrenaven el 3de8 a Vilafranca del Penedès, volen portar a plaça la primera clàssica de vuit de l’any i, sobretot, treure el primer 4de8 de l’any.