Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un gelat

S'amplia la llista dels gelats contaminats que han hagut de ser retirats dels 'súpers'

FACUA afegeix 19 nous gelats a la llista i ja són 65 els afectats per l'òxid d'etilè

El serial sobre els gelats contaminats amb òxid d'etilè continua. Aquest divendres, dia 6 d'agost, FACUA ha ampliat la llista dels gelats contaminats amb aquest ingredient cancerigen i que han estat retirats dels supermercats. En aquesta actualització, 19 nous lots de gelats s'han afegit a la llista, tot ells de Nestlé, elevant així la xifra total de 65 varietats de lots retirats dels establiments. 

A finals de juliol, aquesta organització dedicada a la defensa dels drets dels consumidors ja va publicar una llista de 46 varietats de gelats afectats per aquesta substància. Tots ells havien estat fabricats per l'empresa Froneri i les marques afectades van ser Nestlé, Oreo, Milka, Princesa, Toblerone, Nuii, La Lechera i Smarties.

Ara, 19 lots de gelats més s'afegeixen a la llista. Són de Nestlé i són els següents:

  • Pirulo Mikolápiz
  • Cono Extreme Tres Chocolates
  • Extreme Vainilla
  • Nuii Almendrado amb Vainilla de Java
  • Bombón Milka
  • Chococlack
  • Bombón Nuii Coco i Mango de la India
  • Nuii Mascarpone - Arándanos Escandinavos

Avisen que la llista de productes afectats no està completa

FACUA ha explicat que ha rebut la llista gràcies la informació facilitada per benzineres Cepsa amb botigues Carrefour. Tot i això, des de l'organització de defensa dels drets del consumidor alerten que la llista no està completa. I és que des d'aquesta entitat han tornat a denunciar la marca de transparència de dues de les principals empreses afectades: Nestlé i Froneri.

FACUA ha reclamat a aquestes dues empreses que actuïn amb transparència i facin pública la llista completa dels productes afectats. A hores d'ara, només han inclòs un avís a la pàgina web, instant als consumidors a teclejar els primers 6 dígits del lot que hagin comprat per saber si està contaminat. Això, segons l'organització, «impossibilita conèixer si han consumit un producte amb la substància que està originant la seva retirada si ja han llançat l'envàs».

Des de FACUA, però, assenyalen també la manca de transparència de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan). Aquest organisme, que depèn del Ministeri de Consum, tampoc ha publicat la llista. I l'entitat de defensa dels drets dels consumidors considera «lamentable» que encara no s'hagi fet.