Josep Maria Argimon en roda de premsa, a Alcarràs, el 17 de juny de 2021

Argimon dona la millor notícia però avisa que cal estar «alerta» amb la grip

Descarta una nova onada però hi haurà «repunts» | El conseller assegura que l'aforament als pavellons serà del 100% aquest cap de setmana

Enmig del 12 d'octubre, mentre hi havia gent que tornava del pont del Pilar, va esclatar una notícia esperada. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciava que a partir d'aquest divendres 15 d'octubre, s'acabaven les limitacions d'aforament en els equipaments culturals, l'esport a l'aire lliure i els bars i restaurants.

Un abans i un després en la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. Una decisió que es pot prendre gràcies a la bona situació que s'està vivint al territori, que a poc a poc va tornant a la normalitat, sigui la nova o la vella. 

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per tot plegat, és optimista, però es cobreix les espatlles. En declaracions a Rac1, no preveu que hi hagi una nova onada, però assegura que hi haurà «repunts».

Descarta una nova onada, però avisa

La pandèmia de la Covid-19 viu una situació optimista. Argimon, a més, fa créixer aquesta creença i, convençut, ha descartat que es produeixi una nova onada de Covid-19, tal com s'han anat succeint fins ara. Tot i això, ha assegurat que hi haurà «repunts» en algun moment.

Uns repunts que, en declaracions a Rac1, ha detallat que poden fer pujar l'Rt fins a més d'1, però ha asseverat que això està previst.

La preocupació principal del conseller és la campanya de la grip. Reconeix que pot ser «dura» i més si es combina amb la Covid. Al mateix temps, ha recordat que abans del coronavirus la gent també moria per la grip. 

Novetats en Salut

Una de les notícies que ha anunciat Argimon és l'aforament a l'interior dels pavellons. Ha explicat que, a partir d'aquest cap de setmana, passarà a ser del 100%.

Argimon ha celebrat que aquest divendres es faci un pas més cap a la normalitat, però recordat que es tracta d'una prova, «assaig i error» i que caldrà veure com va en els propers 15 dies abans de prendre cap decisió nova.

D'altra banda, ha considerat que no tindria sentit iniciar ara un procés d'acreditació perquè els tests que es fan a les farmàcies serveixin per obtenir el certificat covid digital. Un procés que trigaria mesos i l'objectiu és que aquest certificat es pugui retirar en unes setmanes.

En clau pressupostària, ha assegurat que el sistema sanitari necessita una despesa anual de 13.800 MEUR, que és el que es va gastar l'any passat. Ha afegit, però que tot just s'estan parlant els comptes i no hi ha cap xifra encara.