Pere Aragonès.

El Govern elimina gairebé totes les restriccions a Catalunya

Catalunya obre la veda i només continuarà sent obligatòria la mascareta en interiors

Un abans i un després. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que a partir d'aquest divendres s'acabaran les limitacions d'aforament en els equipaments culturals, l'esport a l'aire lliure i els bars i restaurants.

Ho ha anunciat en roda de premsa aquest dimarts. En aquesta ha assegurat ha assegurat que l'hostaleria també recuperarà el seu horari habitual. Decaurà, per tant, la restricció de 10 persones per taula, encara que continuarà sent obligatori l'ús de màscara.

«Recuperem el 100% dels aforaments en esdeveniments culturals, activitats esportives a l’aire lliure i a l’hostaleria. Tornem a la presencialitat plena. Serà imprescindible, però, l’ús de la mascareta», ha comentat el president de la Generalitat

Així mateix, ha prosseguit: «Als bars i restaurants, recuperem el 100% de l’aforament i, per tant, s’elimina la limitació de taules i les disposicions per mantenir la distància de seguretat. En l’oci nocturn, continua vigent la normativa aprovada la setmana passada».

Divendres 15 d'octubre, un abans i un després 

«A partir d'aquest mateix divendres farem un pas de gegant. Deixarem enrere la majoria de restriccions que encara queden vigents i entrarem en una etapa de recuperació de la normalitat de les activitats. La gran majoria de limitacions en l'aforament tornaran al 100%», ha dit Aragonès. 

En aquesta línia, el president de la Generalitat ha recalcat que «no som en una fase de plena normalitat» i ha demanat seguir «respectant les indicacions». «No som en una fase de plena normalitat, però és important seguir respectant les indicacions i mesures com l’ús de la mascareta i continuar la campanya de vacunació. Tothom ha d’actuar amb responsabilitat, ja que el repte és col·lectiu», ha dit. 

Es tracta de la primera vegada que el Govern de la Generalitat fa un anunci tant taxatiu des que el govern espanyol va decretar el confinament, el març de 2020.