La vacuna de la Covid-19.

Gir amb una vacuna en proves de la Covid-19: N’anuncien la retirada imminent

CureVac abandona la seva vacuna contra la covid-19 pels dubtes sobre la seva eficàcia

CureVac ha abandonat la seva vacuna contra la covid-19 pels dubtes sobre la seva eficàcia. La farmacèutica ha anunciat aquest dimarts la retirada de la petició d'autorització que havia presentat a l'Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès).

En un comunicat, l'EMA ha confirmat que suspèn la revisió del vaccí arran de la decisió de la companyia alemanya. Els resultats preliminars dels assajos clínics realitzats amb unes 40.000 persones indicaven que la vacuna només tenia una efectiva del 47%, mentre que l'EMA exigeix almenys un 50% per poder-la comercialitzar.

Els reguladors de la UE tenien «alguns dubtes sobre la qualitat de la vacuna" que "només havia demostrat una eficàcia modesta».

A partir d'ara, CureVac se centrarà en el desenvolupament de vacunes "de segona generació" contra la covid-19 col·laborant amb la farmacèutica britànica GlaxoSmithKline.

La situació de la Covid a Catalunya, a la baixa

I és que és una evidència. Més enllà del gran descens que han experimentat les dades, aquest dimarts, 12 d'octubre, el Grup de Recerca en Biologia Computacional de la UPC (Biocomsc) ha assegurat aquest dimarts que, amb dades de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (AQuAScat), els llits d'UCI ocupats per malalts covid es consolidarà per sota del centenar. Quelcom que significa menys del 10% del total, i amb tendència a la baixa.

Les pujades fortes locals de contagis continuen sense tenir capacitat de créixer. De mitjana, pot haver-hi repunts puntuals, però la tendència és a la baixa, tant als llits de crítics com als convencionals.

Si es mantenen el nombre de grans cadenes de contagis dins dels marges que hi ha en aquests moments, encara hi ha recorregut a la baixa dels hospitals, especialment si encara augmenta una mica més la vacunació.

En aquests moments és possible continuar baixant la càrrega de les UCI durant dues setmanes. Després, tot dependrà de si el nombre de grans cadenes de contagi disminueix una mica o torna a l'alça.