Vista posterior d'una persona amb un carro de la compra en un supermercat

Els supermercats que obren el 12 d'octubre, tot i ser festiu: els seus horaris

La majoria de grans superfícies tenen canvis en els seus horaris d'obertura

Molts ciutadans hauran aprofitat aquests dilluns per fer una compra d'última hora per aquest dimarts. I és que el 12 d'octubre se celebra el dia de la Hispanitat, sent festiu a tot l'Estat.

Tot i això, a molts els ha agafat fent un descans i aprofitant d'un merescut pont de quatre dies. Però, sempre va bé saber quins supermercats i hipermercats obriran durant aquest dotze d'octubre arreu d'Espanya.

Això sí, les diferents cadenes ja adverteixen que, ni de bon tros, es tracta d'un dia d'obertura normal. En molts casos, varien segons la comunitat en la qual ens trobem i es limiten només a les grans ciutats.

Aquests són els horaris de les diferents cadenes de supermercats per aquest últim dia del pont del Pilar.

Mercadona

La cadena de supermercats valenciana ja ha entrat en el seu horari d'hivern. En línies generals, aquest sol ser de 9 a 21.30 hores, però no serà així durant aquest dia.

Els supermercats de Juan Roig no faran una excepció i romandran tancats durant aquest 12 d'octubre. Així es pot veure en el seu mapa de supermercats. Tot i això, només hi ha quatre casos puntuals, que estaran oberts a Catalunya.

—L'Ànec Blau, de Castelldefels, obert de 9 a 21.30 hores

— Centre Comercial Vilamarina, a Viladecans, obert de 9 a 21.30 hores

—El Mercadona de Sant Feliu de Llobregat, obert de 9 a 15 hores

— Ronda sud, obert de 9 a 15 hores

BonPreu/Esclat

La cadena de supermercats catalana estarà dividida aquest 12 d'octubre. Durant el dia de la Hispanitat, hi haurà establiments BonPreu o Esclat que estaran oberts en un horari de 9 a 14.30 hores arreu de Catalunya. Tot i això, per assegurar-se que el seu establiment més pròxim està obert, es pot comprovar al cercador d'establiments.

Lidl

La majoria de supermercats Lidl d'arreu d'Espanya romandran tancats durant aquest 12 d'octubre. Un festiu que afectarà, fins i tot, a grans ciutats com Barcelona o Sevilla.

On està previst que puguin obrir és a la comunitat de Madrid. Això sí, diversos amb un horari reduït fins a les 15 hores, i no fins a les 22 hores com és habitual.

El més recomanable és utilitzar el seu cercador per concretar si el Lidl més pròxim estarà obert.

Aldi

Els supermercats Aldi no modificaran el seu horari habitual i estaran oberts de 9 a 22 hores. Si voleu ser previsors, podeu consultar aquí els seus diferents horaris d'obertura.

En principi, els supermercats Aldi no modificaran el seu horari habitual i estaran oberts de 09 a 22 hores. Per si de cas, es pot consultar aquí els seus diferents horaris d'obertura.

DIA

L'obertura dels supermercats DIA dependrà de la comunitat on ens trobem. A Catalunya o Madrid, la majoria obriran, però serà més difícil que ho facin al País Basc, Galícia o algunes zones d'Andalusia.

Molts d'ells tancaran a les 14 o a les 14.30, tot i que alguns mantindran l'horari habitual. Es pot consultar l'horari concret de cada un a la seva pàgina web.

Eroski

Com altres cadenes, molts supermercats Eroski romandran oberts durant aquest 12 d'octubre. Alguns ho faran en jornada ininterrompuda i altres amb horari partit. Es poden consultar tots els horaris aquí.

Supermercats El Corte Inglés

Tots els supermercats El Corte Inglés estaran oberts aquest dimarts 12 d'octubre. Encara que el seu horari es veurà reduït des de les 11 fins a les 21 hores. Es pot consultar la llista aquí.

Carrefour

Els hipermercats Carrefour i els Carrefour Market o Carrefour Express, obriran aquest dimarts 12 d'octubre. Ho faran fins a les 14, 21 o 22 hores, segons la zona.

Amb el localitzador de botigues es pot saber l'horari concret per a aquest dia festiu.

Ahorramás

La cadena de supermercats Ahorramás només mantindrà oberts alguns dels seus supermercats aquest dimarts. Es poden consultar els seus horaris en el següent enllaç.

Alcampo

El format de cada botiga marcarà l'horari d'obertura dels supermercats i hipermercats Alcampo aquest dimarts. Molts d'ells tindran el seu horari habitual de 9 a 22 hores. Es poden consultar cada botiga aquí.