Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, en roda de premsa el 12 d'octubre del 2021

Dràstica decisió del Govern amb 11 escoles i instituts de Catalunya

El Govern no renovarà els concerts als centres educatius que segreguen per sexe a infantil, ESO i postobligatoris

El Govern no renovarà els concerts a les escoles que segreguen per sexe de les etapes d'infantil, ESO i estudis postobligatoris -batxillerat i formació professional- de cara al pròxim curs.

Ho ha anunciat el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray aquest dimarts. La decisió afectarà onze centres que encara separen els nens de les nenes. No hi ha cap centre afectat de segon cicle infantil.

L'executiu va intentar no renovar els concerts a primària per al curs 2020-21. Aleshores, però, el TSJC va suspendre la denegació, va acceptar les mesures cautelars sol·licitades pels centres i va establir la renovació del concert per sis cursos escolars més.

Gonzàlez-Cambray creu que ara el Departament té "més cobertura jurídica" per executar aquesta decisió.

El Govern aprova la dotació de 284 mentors digitals

El Govern ha aprovat aquest dimarts la dotació de 284 mentors digitals per impulsar la digitalització dels centres educatius. És una figura que ha d'acompanyar, implementar i avaluar l'estratègia digital als centres, i és una de les principals actuacions del pla d'educació digital de Catalunya 2020-2023.

Els mentors capacitaran al professorat en competències digitals en el marc del projecte educatiu del centre, i es farà una formació interna per assolir la competència digital. En els propers dies es publicarà la convocatòria per seleccionar els 284 mentors, i hi poden accedir funcionaris de carrera amb plaça definitiva o provisional. El programa començarà el gener de 2022 i s'allargarà fins a l'agost de 2023.

El Departament vol fer avançar el sistema educatiu cap a la transformació per donar resposta als reptes socials. Assenyalen que l'escola «ha de ser permeable als canvis» i alhora «ha de donar resposta als reptes de l'era digital, i la transformació digital del sistema educatiu és clau per al progrés».

Així, l'executiu vol garantir que el 100% de l'alumnat té experiències d'aprenentatge que incorporin el pensament computacional, el pensament crític, l’ús d’instruments i aplicacions digitals, la comunicació transmèdia o la robòtica.

Un altre objectiu és que les escoles i instituts acabin el procés amb una estratègia digitals de centre definida. I aconseguir que el 80% del professorat disposi de la competència digital B1.