Imatge d'arxiu del secretari de Salut, Josep Maria Argimon.

Argimon fa marxa enrere i avisa: «Moltes persones hauran d'anar als centres sanitaris»

El conseller de Salut ha volgut matisar les paraules que va pronunciar dimecres, en les quals deia que esperava tornar «a la normalitat dintre de poc»

El passat dimecres, Josep Maria Argimon va enviar un missatge de relatiu optimisme de cara al futur de la pandèmia. Tot i trobar-nos en plena cinquena onada, amb una explosió de contagis i l'ocupació als hospitals a l'alça, el conseller de Salut va dir que ja s'havia superat el pic de contagis. A més, també va explicar que esperava tornar «a la normalitat dintre de poc».

Poc més de 24 hores després, Argimon ha volgut matisar les seves paraules. El titular del Departament de Salut ha detallat que, quan es referia a la possibilitat de tornar a la normalitat en breu, expressava un «desig» i no pas una realitat. 

Avís a la població: «En les properes setmanes no arribarem a la normalitat»

Més enllà de puntualitzar algunes de les frases que va pronunciar dimecres, Josep Maria Argimon també va volgut enviar un missatge d'avís a la població. I és que, segons el conseller de Salut, actualment «tenim unes taxes d'infecció altíssimes i uns nivells d'afectació assistencials altíssims». Això, segons ell, vol dir que «en les properes setmanes, i són bastantes, no arribarem a la normalitat».

En la roda de premsa del Govern d'aquest dijous, Argimon ha remarcat que «ens queden dies i setmanes de molta tensió al sistema sanitari. Vindrà molt contagi, moltes persones hauran d'anar als centres sanitaris i malauradament algunes d'elles hauran d'ingressar», ha explicat.

Situació complicada als hospitals catalans

Sobre la pressió hospitalària al centre mèdics catalans, Argimon ha volgut posar una xifra sobre la taula per definir la realitat que es viu en aquesta cinquena onada. «500 llits d'UCI en plenes vacances. La situació és de criticitat absoluta». Per aquest motiu, el conseller de Salut ha volgut fer «una crida a la ciutadania» perquè «redueixi al màxim la interacció i la possibilitat de contagis».

Actualment hi ha 1.938 persones ingressades a planta per problemes relacionats amb la Covid-19 i n'hi ha 440 que es troben a l'UCI. El Departament de Salut calcula que aquestes xifres augmentaran perfectament els pròxims dies i preveuen que els ingressats a planta i a les UCI superin els 2.000 i els 500 respectivament.