El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a Olot.

Argimon sobre la variant òmicron: «No tindrà incidència rellevant en la sisena onada»

El conseller de Salut valora positivament l'ampliació de l'ús del certificat covid en els primers dies de la seva entrada en vigor

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest diumenge que la variant òmicron de la Covid-19 «no tindrà una incidència important» en la sisena onada de la pandèmia. En aquest sentit, ha explicat que després de la detecció de dos casos de la nova variant a Catalunya, ara com ara n'hi ha altres en estudi, tot i que ha dit que «són molt puntuals».

Davant aquesta situació, Argimon ha afirmat que la sisena onada «l'estem passant i la passarem amb casos de la variant delta». El conseller de Salut ha afegit que cal esperar per saber com es comporta la nova soca del coronavirus a Europa, on els nivells de vacunació són molt elevats.

«Hi ha indicis que apunten que sí, però encara no sabem si és més transmissible i no tenim evidències clares de si escapa les vacunes i tampoc de si és més o menys lleu perquè a Europa hi ha hagut pocs casos», ha manifestat Argimon.

Valoració positiva dels primers dies d'ús del certificat covid en bars i restaurants, gimnasos i residències

El conseller de Salut ha fet una «valoració positiva» dels primers dies d'ús del certificat covid per accedir a la restauració, gimnasos i residències, que es va posar en marxa el passat divendres. En aquest sentit, ha explicat que «està funcionant amb normalitat», tot i que ha recordat que la mesura no farà desaparèixer el virus.

Sobre aquesta qüestió, ha alertat que en les pròximes setmanes els nous contagis creixeran «molt», concretament ha dit que es doblaran i arribaran als 30.000 setmanals. En aquest sentit, ha assegurat que els contagis es doblen cada 12 dies.

«Quan comencem amb números molt baixos i es dobla no es nota, i en aquesta sisena onada vam començar amb mínims històrics, però ara estem en valors de 15.000 casos setmanals i, per tant, d'aquí 12 dies estarem a 30.000», ha comentat.

Malgrat aquest increment en la incidència de la pandèmia a Catalunya, Josep Maria Argimon ha descartat, de moment, decretar noves restriccions, tot i que ha matisat que tot dependrà de la pressió assistencial.

«Sabem que hi haurà pressió assistencial a l'atenció primària, ja l'estem tenint i la tindrem més intensa», ha explicat, tot afegint que també caldrà veure la repercussió que l'increment de casos tindrà als hospitals catalans.