Un assistent se sotmet a un test d'antígens en l'espai dedicat al cribratge massiu del festival Vida.

Un brot de covid-19 intern afecta un hospital català

El centre tanca les visites mentre espera els resultats d'un cribratge a tots els professionals i pacients

La situació epidemiològica no millora a Catalunya. En les últimes hores s'han superat els 200 pacients crítics a les UCI dels hospitals catalans i els nous contagis se sumen en centenars. 

Mentre això succeeix, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, alerta dels esdeveniments de les pròximes dates. Entre ells, els sopars d'empresa per les festes de Nadal, dels quals ha recomanat que no se celebrin per la situació que es viu a Catalunya. I, així, evitar més contagis. 

La pressió hospitalària també preocupa i un hospital de Vilanova i la Geltrú ha detectat un brot de coronavirus. S'està intentant esbrinar l'origen dels contagis i s'ha posat en marxa un cribratge entre pacients i professionals. A més, s'han tancat algunes visites.

El brot afecta els pacients

El coronavirus avança i no s'atura en aquestes dates. L'Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú ha detectat un brot de covid-19 que afecta 23 pacients. Segons informa el Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf, s'ha activat el pla de contingència intern. 

Un pla que s'ha posat en marxa per esbrinar l'origen del contagi i determinar també si hi ha nous casos. Per aquest motiu, s'està fent un cribratge generalitzat a pacients i professionals, alhora que s'han tancat les visites a la zona d'hospitalització.

D'una de les xifres més baixes a duplicar en poc temps

El Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf ha vist com els colpejava la pandèmia de nou. Fa escassament un mes, a principis de novembre, els tres hospitals que conformen aquest consorci sanitari van registrar una de les xifres més baixes de pacients ingressats amb covid-19, amb només tres casos. 

Aquest brot detectat a l'Hospital Sant Antoni Abat ha fet que el nombre d'ingressats per covid a tots els centres del Consorci s'hagi més que duplicat. El passat 2 de desembre n'eren 25 i ara ja en sumen 57. 

A banda dels 23 pacients de Vilanova i la Geltrú, n'hi ha 21 a l'Hospital Residència Sant Camil de Sant Pere de Ribes i 13 a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès.