Cambrer amb guants i mascareta servint una taula en època de pandèmia

Ja és oficial: Catalunya amplia l'ús del passaport covid i serà necessari en més àmbits

S'haurà d'ensenyar per entrar a bars i restaurants, a gimnasos i a residències de gent gran a partir d'aquesta setmana

Ja feia dies que el Govern català estava estudiant com aplicar una ampliació de l'ús del passaport Covid i finalment aquest dimarts, 23 de novembre ho ha fet oficial. Fins ara només era necessari a l'oci nocturn però això canviarà a partir d'aquesta setmana, si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no ho tomba.

Així doncs, la Generalitat de Catalunya ha anunciat que a partir del 26 de novembre, si el TSJC no ho impedeix, el passaport covid serà necessari per accedir a bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran. 

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha especificat que l'ampliació del passaport Covid a la restauració afectarà només a l'interior dels locals. Això significa que per consumir a les terrasses no farà falta ensenyar-lo,

Unes últimes dades que augmenten la pressió

Les últimes dades que el Departament de Salut ha fet públiques han posat de manifest la necessitat de prendre mesures per intentar que la sisena onada no impacti amb tanta força com les anteriors. Amb un increment notable dels ingressos hospitalaris i a les UCI catalanes, el Govern català ha decidit passar a l'acció i prendre mesures per evitar que se saturi la sanitat.

De fet, a Europa la pandèmia està afectant amb molta força a diversos països, els quals ja han pres mesures molt més restrictives per aturar l'embranzida. Per exemple, a Àustria es va tornar a decretar el confinament domiciliari durant deu dies, una mesura que ha encès els ànims dels ciutadans els quals han sortit al carrer amb protestes que han acabat en aldarulls.

La voluntat del Govern és que aquesta ampliació de l'ús del passaport entri en vigor aquest divendres, és a dir, dijous a la nit. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat que es tracta d'una mesura «per evitar noves restriccions», i ha remarcat que no obliga a la vacunació, ja que també es pot acreditar la no infecció amb un PCR o un test d'antígens.

El Procicat està reunit per acordar la lletra petita de la mesura.