Imatge d'un local d'oci nocturn de Tarragona

Catalunya avança la reobertura de l'oci nocturn: ho demanarà ja al TSJC

El Govern demanarà reobrir l'interior de l'oci nocturn amb certificat Covid-19

L'oci nocturn ha estat un dels sectors més perjudicats per la pandèmia de la Covid-19. Gran part del temps assenyalats com a punt on podia haver-hi brots o obligats a tancar amb el toc de queda. 

El sector, a més, s'ha queixat al llarg de l'estiu pels botellots que hi ha hagut arreu de Catalunya. Uns incidents que han provocat grans queixes de ciutadans, però que no han servit per reobrir els establiments de nit.

Després de tot plegat, el Govern permetia reobrir, parcialment, l'oci nocturn. La relaxació de les mesures va iniciar-se el passat dijous i es donava llum verda per reprendre l'activitat als establiments en espais exteriors i fins a les 3 de la matinada. Un horari que s'ampliava mitja hora més per desallotjar els clients.

Els canvis, però, van avançant de pressa i n'hi haurà de nous per la primera setmana d'octubre. Segons ha informat Rac1, la bona situació per la que passa la pandèmia, fa que l'executiu català vegi factible la reobertura a l'interior dels locals amb diferents mesures.

Reobertura d'interiors amb certificat Covid-19

Les bones dades de la pandèmia porten bones notícies a l'oci nocturn. El Govern català ja es planteja reobrir l'interior dels establiments a partir del 8 d'octubre. Per fer-ho possible, però, hi haurà una petició essencial: demanar el certificat Covid-19 per accedir-hi.

Una obertura que tenia una data fixada pel pròxim 15 d'octubre, però si tot va bé, s'avançarà. Una petició reiterada per part del sector de l'oci i ara es veurà executada el divendres de la setmana que ve, abans del pont del Pilar.

Unes mesures que vindran marcades pel ritme de la Covid-19. Tot i això, les dades fan ser optimistes i la reobertura dels bars musicals i discoteques ja és a l'horitzó. A més, s'ha pres l'exemple del País Valencià, on ja s'ha reobert l'oci nocturn, i les Illes Balears, que també han demanat fer-ho la setmana que ve amb passaport covid.

El Govern de Pere Aragonès preveu sol·licitar aquesta mesura al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Han d'autoritzar l'executiu per poder tirar endavant aquesta nova proposta d'obertura de l'interior de l'oci nocturn amb el certificat Covid-19.