Pla mig d'un grup de joves que balla amb mascareta a la pista de la discoteca Flashback de Salou

El Govern ja té pla: el certificat Covid serà necessari a Catalunya ben aviat

El sector de l'oci nocturn anuncia que l'executiu català els ha avançat la reobertura dels locals interiors el pròxim 15 d'octubre

L'ampliació d'horaris de les terrasses en establiments d'oci nocturn de Catalunya podria tenir continuïtat en poques setmanes amb la reobertura dels interiors de discoteques i bars musicals. Així ho ha assegurat la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), que ha explicat que el Govern preveu permetre la reobertura de tot el sector amb certificat Covid el 15 d'octubre.

En aquest sentit, el secretari general de l'entitat, Joaquim Boadas, ha revelat que aquesta qüestió l'han comunicat els representants del Govern en una reunió aquest dilluns amb la patronal, durant la qual també han explicat les noves mesures contra la pandèmia que entraran en vigor el pròxim divendres i que permetrà reobrir els locals d'oci nocturn d'exterior fins a les tres de la matinada.

Sobre aquesta ampliació d'horaris en espais exteriors, Boadas ha admès que «val més tard que mai», però ha subratllat que a les portes de la tardor, aquesta flexibilització «arriba tard».

El sector demana que no hi hagi «passes enrere» en la reobertura

El representant de Fecasarm ha assenyalat que durant la trobada amb el Govern se'ls ha anunciat que el 15 d'octubre es reobriran completament els locals d'oci nocturn, inclosos els d'interior, amb sales de ball habilitades i amb horari complet. En aquest sentit, per accedir als locals s'haurà de demanar el certificat Covid als clients que hi accedeixin.

Durant la reunió amb els representants de l'executiu català, la patronal de l'oci nocturn ha demanat que aquesta vegada no hi hagi «passes enrere», com va passar durant l'estiu. En aquest sentit, Boadas ha lamentat que el 15 de juliol el Procicat decidís reduir l'horari de tancament a dos quarts d'una de la matinada.

Sobre aquesta qüestió, el representant de Fecasarm ha dit que «ha estat totalment innecessari i totalment contraproduent, com hem vist amb tots els botellots de l'estiu. Va ser una mesura totalment equivocada».

Per tal d'evitar passes enrere, el sector de l'oci nocturn ha exigit que les mesures que es puguin prendre es facin de manera territorial, per tal que els locals puguin saber quin és el grau de risc de la seva zona i actuar en conseqüència.