Un grup de nens a l'entrada de l'escola Sant Pau de Figueres

El 75% dels contagis en les escoles catalanes es registren entre persones no vacunades

El Departament d'Educació demana prudència davant del pont de la Puríssima i el Nadal i assegura que no hi haurà mesures addicionals

El 75% dels positius per Covid-19 que es registren als centres educatius es concentren en persones no vacunades, per tant, majoritàriament menors de 12 anys. Així ho ha revelat aquest divendres la responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l'adolescència, Laia Asso, en una compareixença. 

En la seva intervenció, Asso també ha explicat que estan a l'espera que el Ministeri de Sanitat aprovi la vacunació dels infants d'entre 5 i 11 anys per traçar una estratègia. En aquest sentit el govern espanyol preveu que la vaccinació d'aquesta franja d'edat comenci el 15 de desembre.

Ara com ara, segons les dades del Departament d'Educació, hi ha 134 grups escolars confinats i 29.934 persones en quarantena. Hi ha també quatre centres tancats completament.

La situació és molt millor que el curs passat

La secretària general d'Educació, Patrícia Gomà, ha explicat que, tot i el repunt de casos, la situació epidemiològica a les escoles catalanes és molt millor que la del curs passat. Tot i això, ha volgut enviar un missatge de prudència de cara al pont de la Puríssima, quan es preveu un increment de la interacció social fora dels centres, fent una crida a complir les mesures de seguretat contra la Covid-19.

Gomà ha reconegut l'increment de contagis, tot i que ha volgut treure dramatisme a la situació. En aquest sentit ha remarcat que l'escola és un reflex d'allò que passa a la societat, on també s'està produint un augment en els contagis.

No hi haurà mesures addicionals als centres educatius

Laia Asso ha assegurat que el compliment de les mesures anti-Covid a les escoles catalanes és «excel·lent». La responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l'adolescència ha assenyalat que tot i l'increment de contagis no hi haurà noves mesures als centres educatius, ja que és un dels sectors on millor funciona el control de la pandèmia.

En aquest sentit, ha reconegut que s'han produït alguns brots en centres educatius, tot i que no és una situació generalitzada. De cara al Nadal, s'han donat instruccions a les escoles per tal que les celebracions nadalenques es facin en espais exteriors de manera preferent i amb ús obligatori de la mascareta.