Imatge d'arxiu de la llar d'infants l'Oreneta de la Bisbal del Penedès

La llar d'infants l'Oreneta de la Bisbal del Penedès, l'únic centre tancat per Covid-19 a Catalunya

A hores d'ara del curs hi ha 976 grups confinats i 23.870 les persones en quarantena, segons Educació

Els grups escolars confinats per Covid-19 són 976, 163 menys que en el darrer balanç, segons dades del Departament d'Educació. Representen l'1,36% dels aproximadament 72.000 grups. Hi ha 23.870 persones confinades, 3.573 menys que en el darrer balanç: 22.632 alumnes (-3.388), 1.152 docents i personal d'administració i serveis (-180) i 86 de personal extern (-5).

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els positius acumulats són 54.609, 515 més que en el balanç anterior. Es registren 2.352 positius als centres educatius els darrers deu dies. Hi ha un centre tancat, la Llar d'infants l'Oreneta, a la Bisbal del Penedès (Baix Penedès). Representa el 0,02% del total. A més, hi ha 601 centres amb algun grup confinat, l'11,78% del total de 5.104 centres.

Els alumnes de la Universitat de Girona recuperen les classes presencials

D'altra banda, els alumnes de primer de grau de la Universitat de Girona (UdG) han tornat a les aules aquest dilluns 22 de febrer, coincidint amb l'inici del segon quadrimestre. Durant el matí s'han fet les presentacions de les assignatures als estudiants. De tota manera, tal com va anunciar el rector a principis de febrer, cada facultat s'encarregarà de decidir com s'estructura el retorn a les aules dels alumnes de primer.

En el cas de l'Escola Politècnica Superior (EPS), el deganat ha decidit que els alumnes de primer tan sols tornin a les aules en les classes pràctiques, mantenint la docència en línia per a les matèries teòriques.

Aquest dilluns 22 de febrer ha començat el segon quadrimestre pels alumnes de primer de grau de la Universitat de Girona (UdG). Ho han fet una setmana més tard que la resta de cursos, ja que el rectorat va decidir que el curs aniria una setmana més tard per garantir un retorn gradual a les aules el setembre de l'any passat.Aprofitant el primer dia de curs, els alumnes de primer han tornat a trepitjar les aules, ja que des de la setmana passada les mesures sanitàries avalen que es puguin fer classes presencials només amb alumnes de primer de grau. Aquest dilluns ha estat jornada de presentacions per part d'alguns professors i també de retrobada entre companys de classe en un curs totalment extraordinari a causa de la pandèmia.

El 5 de febrer, el rector de la UdG anunciava que les classes tornarien a la presencialitat en els casos dels estudiants de primer de grau, però que per a la resta seguirien essent virtuals. De tota manera, el rector deixava a parer de cada facultat veure com adaptaven aquesta presencialitat dels alumnes a les aules.

D'aquesta manera, el deganat de l'Escola Politècnica Superior (EPS) ha decidit que només tornin els alumnes que hagin de cursar matèries que siguin pràctiques i les que siguin teòriques seguiran essent virtuals.