El secretari general de Salut, Marc Ramentol, i la consellera de Salut, Alba Vergés

El Govern ho confirma: Mobilitat oberta a Catalunya a partir de dilluns

A més, el comerç no tindrà límit de superfície, la restauració de centres comercials romandrà oberta i l'ensenyament postobligatori serà 100% presencial

El Govern obre la veda i flexibilitza algunes de les restriccions a Catalunya. Així mateix, la consellera Alba Vergés ha relatat que la desescalada començarà dilluns amb mobilitat per tot Catalunya, el comerç no tindrà límit de superfície, la restauració de centres comercials romandrà oberta i l'ensenyament postobligatori serà 100% presencial. 

«A partir de dilluns que ve també es recupera la presencialitat en batxillerat i cicles formatius, s'obre la resrauració dels centres comercials amb horari continuat de 7.30 h a 17  h; i l'aforament esportiu i religiós s'amplia fins al 50%. A més, cal destacar que l'aforament al comerç continua al 30% però sense limitació de superfície de venda; i també es permet l'obertura d'espais infantils lúdics fins a un 30% d'aforament"», ha dit la consellera Alba Vergés. 

«És un esforç per part del Govern. Continuem demanant a la gent màxima precaució, els riscos venen en les trobades persona a persona», ha explicat la consellera, mentre afegia: «Veiem la llum al final del túnel i hi hem d'arribar bé. Hem de reduir els riscos i continuar extremant les precaucions. Veiem una estabilització en els ingressos de pacients als hospitals; per això flexibilitzem algunes mesures, però amb molta precaució. A partir de dilluns que ve s'acaba el perímetre comarcal i la circulació serà lliure per tot el país». 

Els bars i restaurants, d'altra banda, continuaran tancats a partir de les 17.00 hores, tot i les reticents peticions del sector per mirar d'obrir per a servir sopars. El Govern, però, es continua mantenint ferm i opta per deixar-los tancats a les tardes una nova setmana.