Un grup de nens entrant a l'escola amb mascaretes

Educació iniciarà el repartiment de connexions d'internet a l'alumnat vulnerable la pròxima setmana

El Departament treballa perquè els ordinadors promesos a secundària i postobligatòria arribin «el més aviat possible»

La Conselleria d'Educació de la Generalitat iniciarà la setmana que ve el repartiments de connexions d'internet per a l'alumnat vulnerable, començant pels estudiants de l'educació postobligatòria. Així mateix, es treballa perquè arribin ordinadors «al més aviat possible». Fonts del departament han assegurat que en el procediment de compra de 300.000 ordinadors per als alumnes, 72.000 per a docents i 90.000 connexions d'internet s'està pendent dels fabricants i proveïdors.

Les mateixes fonts consultades han assegurat que aquest procés s'ha fet «el més ràpid» possible, recordant que és un procediment que en circumstàncies normals trigaria entre sis i nou mesos.

Reducció de la presencialitat

El Departament d'Educació ha instat els centres educatius a aplicar a partir del dilluns els treballs de reducció de la presencialitat decretats per als estudis postobligatoris, que s'allargarà durant tot el primer trimestre. En aquest sentit, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha afirmat que els centres de postobligatòria «hauran de tendir a augmentar la no presencialitat, a reduir la presencialitat», i que ho faran, segons ell, en els termes que les instruccions i els plans d'obertura ja preveien.

Fonts del departament han assegurat que els centres s'hauran de remetre a les instruccions per al curs 2020-2021, publicades el 30 de juny, en el qual es fixa una presencialitat mínima del 50%, i que a partir d'aquí hi haurà «flexibilitat». En aquestes instruccions s'assenyalava que en els estudis postobligatoris, en cas que no sigui possible garantir la presencialitat, es podran plantejar models híbrids d'aprenentatge en què el percentatge de presencialitat «no podrà ser inferior al 50%», contemplant opcions com a franges horàries reduïdes o dies alterns.

Gairebé 3.500 grups escolars confinats

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 és de 3.495, 104 més que els declarats en el darrer balanç, segons dades actualitzades del Departament d'Educació, publicades aquest divendres. Aquesta xifra representa el 4,85% del total. Hi ha 85.554 persones confinades, 2.235 més que en el balanç anterior. D'aquestes, 81.593 són alumnes, 3.794 docents i personal d'administració i serveis i 167 personal extern.

En els darrers 10 dies s'han confirmat 6.706 positius, dels quals 6.005 entre alumnat, 632 entre docents i personal d'administració i 6 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 16.521, 759 més que en el balanç anterior, mentre que hi ha 4 centres tancats completament a Catalunya a la Palma d'Ebre, Sant Martí de Riucorb (2) i Maldà.