La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant

Catalunya manté el confinament de cap de setmana fins el pròxim diumenge 22

La Generalitat no descarta imposar restriccions més estrictes

Es mantindrà el confinament perimetral del cap de setmana i les restriccions de mobilitat fins al pròxim 22 de novembre. Així ho han anunciat aquest dijous la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en una roda de premsa.

La decisió arriba després de les últimes dades de la Covid-19 a Catalunya. Si bé per una banda ha descendit el risc de rebrot i la velocitat de propagació, Salut ha notificat 141 noves morts en 24 hores i 3.680 nous casos confirmats.

El Govern segueix sense descartar el confinament domiciliari

El Govern sempre ha mantingut que no dubtarà a prendre decisions més dràstiques si el virus segueix incidint sense control al territori. De fet, la Generalitat també ha anunciat que mantindrà bars i restaurants tancats durant 10 dies més a l’espera de veure els resultats de les restriccions. D’aquesta manera, Catalunya s’apropa cada cop més a un confinament domiciliari.

El confinament perimetral de caps de setmana i les restriccions de mobilitat són només dues de les possibilitats del Govern. La població pot començar a veure el temut confinament domiciliari, i el cert és que el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ja va confirmar el primer dia del nou confinament que aquesta és una opció molt viable.

Ramentol assegura que fa setmanes que es plantegen demanar al govern central la imposició del confinament domiciliari, ja que tot i l’estat d’alarma la Generalitat no té el poder per imposar-ho. Tot i això, segueix sent l’última opció i el secretari general de Salut ha volgut donar un respir als ciutadans afirmant que aquest nou confinament domiciliari no hauria de ser «necessàriament» com el de mes de març.

Els dies previs al 22 de novembre es tornarà a posar sobre la taula les possibles noves restriccions per evitar la propagació del virus. Mentre l’hostaleria continua sent el sector més afectat, el Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha decidit donar llum verda a la reobertura de centres d’estètica.