Pla mitjà del president del PP, Pablo Casado, a la sessió de control al Congrés

El Govern es querella contra Pablo Casado: «Hi ha línies vermelles»

El president del PP va assegurar que hi ha professors que prohibeixen anar al lavabo els nens que parlen castellà

El Govern mou fitxa contra el líder del PP, Pablo Casado, per les seves incendiàries declaracions de la passada setmana sobre l'educació a Catalunya. En aquest sentit, el Consell Executiu d'aquest dimarts ha aprovat interposar una querella al Tribunal Suprem contra Pablo Casado, per dir que hi havia mestres que no deixaven anar al lavabo a nens que parlaven castellà i que es discrimina els infants en funció de la professió dels seus pares.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assenyalat que la decisió s'ha pres de fer una consulta als serveis jurídics de la Generalitat. Plaja ha manifestat l'executiu català creu que les declaracions del líder del PP «van contra la comunitat educativa». En aquest sentit, la portaveu ha assegurat que Casado ho va dir sabent que és fals i atacant «el conjunt del professorat i del sistema educatiu».

«Hi ha línies vermelles que no es poden passar»

Així mateix, ha afegit que Casado «acusava de delinqüents el professorat i la comunitat educativa». En la seva intervenció, Plaja ha recordat que el líder de popular va acusar els docents «de delictes contra la integritat moral, d'incitació a l'odi i la violència». Per tot això, ha conclòs que «hi ha línies vermelles que no es poden passar, i si es passen trobaran el Govern davant».

La portaveu de l'executiu català ha volgut deixar clar que «no estem parlant de declaracions que poden ofendre a algú, estem parlant de declaracions per part d’un responsable polític acusant directament de delinqüents a membres de la comunitat educativa».

El PP respon a la querella del Govern: «No callarem»

El PP ha respost a l'anunci del Govern sobre la querella contra Pablo Casado mitjançant la portaveu popular al Parlament Europeu, Dolors Montserrat. En aquest sentit, la política catalana, a través de la xarxa social Twitter, ha acusat la Generalitat de «buscar falsos culpables per tapar la seva política de discriminació lingüística».

En una piulada, Montserrat ha assegurat que la Generalitat «trepitja les decisions judicials i assenyala les famílies per demanar que aquestes no s’apliquin». Finalment, la portaveu popular al Parlament Europeu ha afegit que «lliçons, ni una. No callarem».