Una infermera, vestida amb equip de protecció per la covid-19, en la sisena onada de la pandèmia, unes setmanes abans de Nadal

Restricció total: Un hospital català es blinda per l'augment del coronavirus

Només hi haurà algunes restriccions per a alguns pacients i es reforçarà la comunicació amb els ingressats a Urgències

Dràstica decisió d'un hospital català davant l'increment de la incidència de la pandèmia en les darreres setmanes. Amb un augment dels nous contagismés de 8.000 en les darreres 24 hores— i un empitjorament dels indicadors epidemiològics, l'Hospital Universitari de Bellvitge ha decidit restringir totalment les visites de familiars i acompanyants de pacients a partir d'aquest mateix dilluns.

Segons ha explicat el centre hospitalari, aquesta dràstica mesura s'ha pres davant la «preocupant situació epidemiològica» i té l'objectiu de garantir una assistència de qualitat i segura. En aquest sentit, es vol minimitzar el risc que hi hagi brots de coronavirus dins de l'hospital que pugui afectar els malalts, així com els sanitaris.

En aquest sentit, cal recordar que altres centres sanitaris de Catalunya també han pres mesures contra la sisena onada, però en aquests casos, ara com ara, només han limitat els horaris de visita. 

Reforç dels canals de comunicació amb els pacients que estan ingressats a Urgències

L'Hospital de Bellvitge ha afegit que, per minimitzar els efectes d'aquesta mesura, es reforçaran els canals alternatius de comunicació i informació amb els familiars ingressats i atesos a Urgències, especialment a través del telèfon.

Aquesta restricció no afecta aquells pacients amb targeta sanitària Cuida'm —demència, trastorns de la conducta, discapacitat intel·lectual o autisme—, menors d'edats o pacients en situació d'últimes hores.

Salut facilitarà la contracció d'estudiants d'Infermeria i Medicina

Per tal de mantenir el nivell assistencial dels hospitals catalans, el Departament de Salut va anunciar a finals de la passada setmana que facilitarà la contractació d'estudiants dels graus d'Infermeria i Medicina per tal de reforçar el sistema sanitari davant la sisena onada de la Covid-19.

En aquest sentit, els hospitals i centres d'atenció primària, així com els d'atenció intermèdia o sociosanitària, podran incorporar a les seves plantilles alumnes dels dos últims anys d'Infermeria o Medicina que així ho sol·licitin.

Segons ha explicat Salut, les funcions que desenvoluparan els estudiants seran d'auxiliar sanitari, en qualitat de suport i sota la supervisió d'un professional de la salut. És a dir, en les mateixes condicions que hi ha durant les seves pràctiques clíniques.

Els alumnes que es vulguin inscriure hauran de fer-ho a través d'un formulari que faciliten les diferents facultats. La petició es gestionarà per les diferents regions sanitàries en funció de les necessitats que tinguin els diferents centres sanitaris.