L'equip del Futbol Club Rialp, als Pallars Sobirà

Crida a Catalunya per ajudar Julià, de només 18 anys, que té leucèmia

Els seus companys d'equip han creat una caixa solidària per aconseguir recaptar diners

El petit municipi de Rialp, als Pallars Sobirà, ha rebut un dur cop després que un jove futbolista de l’equip local hagi estat diagnosticat amb leucèmia. Es tracta de Julià Fortuny, un esportista de 18 anys que actualment està ingressat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Julià Fortuny, futbolista de FC Rialp, s’estava sotmetent a unes proves rutinàries a la seva localitat quan uns resultats van determinar que alguna cosa no anava bé. El jove va haver de ser traslladat a Lleida i allà van confirmar la pitjor de les notícies: tenia leucèmia.

Els seus companys d’equip van crear ràpidament una caixa solidària

El president del FC Rialp, Jordi Altierri, ha parlat amb Catalunya Ràdio sobre el tema i el cop que ha suposat per a la petita població: «Ha estat una notícia molt, molt dura», explica. «Estem parlant d’un poble de 700 persones. Aquí tots ens coneixem, som amics i veïns. Va ser un cop molt dur».

Ràpidament, els companys d’equip de Julià van crear una caixa solidària per ajudar en aquesta situació. Segons explica el president a Catalunya Ràdio, la mare del jove ha hagut de deixar la feina per estar totalment al costat del seu fill en aquests durs moments. Un cop coneguda la notícia, els amics i companys del futbolista no van dubtar a crear una donació perquè la família pugui subsistir durant aquests durs mesos.

El número de compte per realitzar els donatius és el següent: ES 68 2100 3977 7001 0008 7119. Altierri anima a «qualsevol club que vulgui col·laborar» amb la donació, ja que afirma que «avui ens ha tocat a nosaltres» però ara mateix, i més amb la situació actual de la pandèmia, qualsevol podria rebre aquestes males notícies.

Precisament alguns clubs ja han volgut aportar el seu granet de sorra. És el cas del Lleida Esportiu, qui ha realitzat una donació econòmica i ha regalat alguns objectes per posar-los a la venda i recaptar diners. Per exemple, l’equip de primera divisió ha donat una samarreta firmada per tota la plantilla per realitzar una subhasta i així aconseguir diners.