Un tortell de Reis del Forn Tarraconense

El millor tortell clàssic de Reis de Catalunya està a Tarragona

El Forn Tarraconense s'ha endut el premi del concurs Millor Tortell Clàssic de Reis de Catalunya

Tarragona s'està convertint en tot un referent en dolços típics nadalencs. Després de revalidar el títol de millor panettone artesà de xocolata de l'Estat amb la pastisseria Cal Jan de Torredembarra —el 2020 se'l va endur la Xocosave de Riudoms—, ara ha estat el torn del tortell de reis. 

La segona edició del concurs del Millor Tortell Clàssic de Reis de Catalunya, organitzat per Panàtics, el Forn Tarraconense de Tarragona ha estat triat com el millor. Un títol que ha aconseguit el pastisser Julio Solanes, que s'ha imposat als més de 70 pastissers que s'han presentat al certamen. 

El forn tarragoní ja va aconseguir un meritori tercer lloc en la primera edició del certamen. Enguany, ha quedat per davant de dos establiments de Barcelona: el Forn Gil i el Carrió. 

Un jurat especialitzat ha decidit el guanyador del premi després de fer un tast a cegues de cada tortell. En aquest sentit s'ha valorat el sabor, l'aroma, la qualitat del massapà i del brioix, l'aspecte, forma, decoració i pes. 

El tortell que s'elabora al Forn Tarraconense es fa amb massa mare fermentada quatre vegades abans de coure-la. Per tot això, es triga al voltant de dos dies a acabar-lo i tenir-lo enllestit per a consumir. 

El vessant soldiari del concurs

Diversos professionals dels forns de pa i de la pastisseria s'han presentat al certamen organitzat per l'Obra Social Ernest Verdager de Panàtics. Una edició que s'ha celebrat a l'Estació del Nord de Barcelona. 

El concurs, a més, també té una part solidària. Cada participant a l'esdeveniment gastronòmic ha de portar dos tortells. Un d'ells per a participar en el concurs i l'altre per a entitats socials. Hi participen la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa, Càritas Barcelona, El Chiringuito de Dios i l'Hospital de Nens Sant Joan de Déu.