Part superior d'un cotxe de policia amb el llum blau encès

A presó la mare d’una nena d’un any morta per desnutrició en una àrea de l’AP-7

Els fets van tenir lloc el passat dijous en una àrea de servei a Llinars del Vallès

El programa 'Planta Baixa' ha avançat una tràgica notícia que va tenir lloc aquest dijous passat a l'AP-7. Segons ha fet públic l'espai, una jove de 27 anys ha ingressat a presó després que la seva filla d'un any hagi mort per desnutrició.

En el moment del succés la dona estava viatjant en cotxe amb les seves dues filles, nenes d'un i quatre anys. Va ser aleshores quan es va aturar en una àrea de servei del Montseny a l'autopista catalana, concretament, a l'altura de Llinars del Vallès —a la comarca del Vallès Oriental—.

La mare va demanar ajuda perquè la nena no podia respirar

La mare va entrar a l'àrea de servei i va demanar ajuda perquè, segons semblava, la nena no podia respirar. Tal era la gravetat de la situació que la petita moria poca estona després, malgrat tots els esforços que van dur a terme tant els treballadors de l'àrea de servei com els equips sanitaris per salvar-li la vida.

Arran dels fets, el jutjat d'instrucció número 3 de Granollers en funcions de guàrdia ha procedit a obrir una causa per homicidi imprudent arran dels fets, per omissió.

D'altra banda, s'ha explicat que la dona es movia per la zona de Cunit i conduïa una furgoneta Citröen Nemo. Anna Punsí, que ha estat qui ha avançat la informació al programa, ha anunciat a través de Twitter que els Mossos sospiten que la dona tenia planejat traslladar la petita fins a la casa on havia nascut amb l'objectiu de comprovar si «la feien recuperar del seu delicat estat de salut».

Presó sense fiança per la dona detinguda

El pare de les nenes, per la seva part, està imputat per un delicte d'homicidi imprudent, malgrat que aquest no convivia amb la mare i les nenes. La germana petita de quatre anys de la nena que ha mort ha quedat sota tutela de la DGAIA.

A més, la justícia ha decretat presó provisional comunicada sense fiança per a la mare, mentre que el pare ha quedat en llibertat provisional però amb mesures cautelars. En aquest sentit, s'ha procedit a retirar-li el passaport i té l'obligació de personar-se periòdicament al jutjat.

Tal com han explicat al programa de TV3, es tracta d'una «situació molt delicada i complicada». I és que tal com han fet públic, quan els Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació, van poder comprovar que la nena que ha perdut la vida no havia anat mai a cap consulta pediàtrica en cap centre sanitari. 

El cos de la policia catalana, d'altra banda, ha obert una investigació al respecte amb l'objectiu d'esclarir el succés.