El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant la sessió de control del ple del Parlament

Salut avaluarà la pandèmia a Catalunya amb les festes de Nadal a l'horitzó

Oriol Mitjà recomana cancel·lar els àpats de Nadal i limitar-los a pares i convivents habituals

L'avenç de contagis les últimes setmanes obliga a consensuar noves mesures contra la covid-19. El president del Govern, Pedro Sánchez, convocava aquest dimecres els presidents autonòmics. Tot i això, es descartava prendre mesures dràstiques, almenys a curt termini.

En aquest sentit, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, indicava que en les pròximes hores s'avaluarà la situació de la pandèmia a Catalunya, però no ha avançat quin tipus de mesures es poden prendre. 

En declaracions a Catalunya Ràdio, remarcava que també és important que les decisions que es preguin siguin enteses per la ciutadania. «Ara el que hem de fer és analitzar la situació, els indicadors, veure com van les coses i a partir d'aquí prendre decisions que també la ciutadania ha d'entendre», explicava Argimon.

El conseller indicava que també caldria veure «com es va movent Espanya». Així mateix, afegia que caldrà esperar dues, tres o quatre setmanes per veure l'efecte de la variant òmicron als hospitals.

«Tot està obert a estudi i anàlisi», insistia el conseller, que demanava que la ciutadania no es posi en «situació de pànic». També explicava que aquest dijous, Salut, va entregar un document a la comissió delegada de la covid-19 i que s'estudiaria a partir aquest dilluns.

Un altre dels temes que tocava el conseller era els testos abans dels àpats de Nadal. Argimon assenyalava que són una bona eina «però no un passaport per a res». «Jo no me'l faré», assenyalava.

Mitjà recomana cancel·lar els àpats de Nadal

Els àpats de Nadal i les trobades d'aquestes dates estan en el punt de mira. L'epidemiòleg i membre del consell assessor de la covid-19, Oriol Mitjà, recomanava cancel·lar-los i limitar aquestes trobades festives a pares i convivents. En un fil a Twitter, Mitjà considerava que és el «més assenyat».

L'epidemiòleg augurava que el gran pic d'òmicron serà el gener del 2021, tot subratllant que tot i que la gravetat en comparació a la variant delta era inferior. Que infectaria un grup molt més gran de persones, incloent-hi persones vacunades.

Al seu parer, les terceres dosis són clau per a tots els majors de 60 anys. «Ho sento molt pels restauradors i per tothom, però hem de fer aquest esforç junts», afegia Mitjà.

També reconeixia que les dades científiques són «lentes i difícils de pair». «La pandèmia dura més del que tots desitjaríem. Us puc dir, però, que ens anem apropant al final», concloïa Mitjà..