Pere Aragonès parlant des d'un faristol del Govern de la Generalitat de Catalunya en una roda de premsa

Catalunya obre la vacunació als nens a partir de 12 anys

Pere Aragonès ho ha anunciat en roda de premsa | Podran demanar hora a partir d'aquest dimecres

La campanya de vacunació de la Covid-19 fa una passa endavant a Catalunya. Just després de l'anunci d'una pròrroga en el confinament nocturn en els municipis que tinguin 250 casos per cada 100.000 habitants, Pere Aragonès ha explicat que es començarà a vacunar una nova franja d'edat: dels 12 als 15 anys. 

La pàgina del Departament de Salut estarà oberta a partir de demà per demanar cita. Tal com ha destacat el president, aquest és «un col·lectiu que necessitem que s'immunitzi pensant també en el bon funcionament dels centres escolars el curs vinent».

Fins ara, la vacunació estava oberta a partir dels 16 anys i, aquest dimecres, ho estarà per a tots els col·lectius susceptibles, ara per ara, de rebre el vaccí. D'aquesta manera, tots els centres de secundària, batxillerat i Formació Professional, podran tenir els alumnes amb la dosi rebuda. 

Més oferta de dosis que demanda de cites

A finals de juny, el Departament de Salut va pitjar l'accelerador en la campanya de vacunació. Una acció provocada per l'empitjorament de les dades epidemiològiques arran de la variant Delta. Des de llavors, els majors de 16 anys van començar a rebre el vaccí. 

Ara, des de Salut s'ha detectat que els últims dies hi ha més oferta de dosis que demanda de cites. Una problemàtica que no havia passat mai des de l'inici de la campanya de vacunació contra la Covid-19.

Un fet que relacionen amb l'inici de les vacances d'estiu, però també està vinculat amb la cinquena onada i l'augment de contagis. Els nous positius, en haver passat la malaltia, hauran d'esperar mesos a rebre la punxada i això implica la reprogramació de cites. 

Per aquest motiu, la portaveu del govern Patrícia Plaja, ha remarcat que hi ha 80.000 dosis disponibles als centres de vacunació. En aquest sentit, ha instat a la població no vacunada a demanar hora i rebre el vaccí.

Donada la circumstància, la setmana passada Salut va enviar un milió d'SMS a persones de menys de 40 anys que encara no han demanat hora i, per tant, no han rebut la vacuna contra la Covid-19. Insisteixen que la vacuna disminueix el risc de gravetat de la malaltia. 

Segons les dades del Departament de Salut, el 64,8% de la població catalana està vacunada amb almenys una dosi de la vacuna. D'altra banda, un 58% dels catalans ja té la pauta completa de la vacunació.